Călătorește, Descoperă

Turnul dimanic din Dubai

Distribuie articolul pe:

Dynamic Tower in Dubai

Un proiect ambiţios de arhitectură pregăteşte construirea în oraşe din întreaga lume a unor zgârie-nori a căror originalitate constă nu numai în înălţimea impresionantă, ci şi în faptul că priveliştile oferite se vor schimba o dată la o oră şi jumătate, întrucât clădirile se rotesc.

Un arhitect italian, Dr David Fisher  a dezvăluit planul ambiţios de a crea Turnuri Dinamice  în oraşe din întreaga lume, turnuri ale căror etaje separate se rotesc la 360 de grade în jurul unei structuri din beton la fiecare 90 de minute.

Primele două astfel de clădiri vor fi construite în Dubai şi Moscova, urmând să fie extinse şi în Londra, Milano, Paris, Roma, New York şi Miami.

Turnul Dinamic din Dubai, va avea 80 de etaje pe o înălțime de 420 metri. Apartamentele vor avea diferite dimnesiuni, de la 124 m2  până la vile de 1200 m2. Primele 20 etaje vor fi birouri, etajele 21-35 – va fi un hotel de lux, 36-70 – aparatamente și ultimele 10 etaje vor fi vile de lux; această clădire este destinată a fi cea mai prestigioasă din Dubai.

Turnul Dinamic va f primul “Zgârâie-Nori”, care va fi constituit din părți prefabricate, aceasta va necesita doar  600 de persoane la asamblarea etajelor și 80 tehnicieni la clădirea  coloanei centrale, in schimbul a 2000 de lucrători necesari pentru o construcție tradițională de aceleași dimensiuni. Cheltuielile sunt estimate la aproximativ 355 de milioane de lire sterline (aproximativ 410,8 milioane de euro).

Fiecare dintre Turnurile Dinamice este de asemenea conceput pentru a se susţine singur şi poate genera electricitate de la vânt şi energia solară. Până la 79 de turbine vor fi amplasate pe fiecare etaj ca să genereze energie suficientă pentru alimentarea  clădirii. De asemenea, potrivit lui Fisher, clădirile vor putea identifica schimbările în climat şi temperatură şi regulariza energia prin suprafaţa clădirii. Temperatura camerelor va putea fi reglată în mod automat, devenind mai joasă în timpul verii şi mai ridicată iarna. Fiecare turn a fost dotat cu piscine, grădini şi lifturi pentru maşini, aceasta însemnând că rezidenţii vor putea parca maşina în afara apartamentului.

Dacă totul merge conform planului, se presupune că Turnul Dinamic din Dubai va fi finisat în 2020.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>