Familie, Pentru Ea

Tratamente naturale pentru picioare catifelate

Distribuie articolul pe:

picioare

Pregătindu-te pentru sezonul de vară nu uita şi de îngrijirea atât de importantă pe care trebuie să o oferi picioarelor tale. În pantofi decupaţi, sandale sau şlapi, picioarele tale trebuie să arate impecabile!
Iată 5 paşi simpli pentru a avea picioare frumoase şi catifelate, pregătite pentru sezonul sandalelor:

1. Curăţă

Înmoaie-ţi picioarele în cada cu apă călduţă, săpun şi câteva picături de ulei din arbore de ceai. Acesta are rol antiseptic. Îndepărtează toate straturile de ojă şi lasă unghiile să se aerisească timp de o săptămână. Dacă unghiile sunt îngălbenite sau pătate, taie o bucată de lămâie şi masează cu ea unghiile, timp de câteva minute. Lamâia conţine agenţi oxidanţi care albesc unghiile.

2. Exfoliază

Foloseşte o cremă exfoliantă pentru a scăpa de pielea uscată de pe călcâie sau talpă. Poţi folosi şi piatra ponce, o mănuşă pentru masaj, zaţ de cafea, zahăr brun, tărâţe sau mălai.

3. Scapă de cuticule

Aplică o soluţie care înmoaie cuticulele, apoi împinge cuticulele înăuntru. Dacă vrei un tratament naturist pentru a hidrata cuticulele, masează unghiile în fiecare seară înainte de culcare cu un amestec de ulei de măsline cu miere, apoi pune-ţi o pereche de şosete groase, din bumbac, şi lasă tratamentul să acţioneze până dimineaţă.

4. Aplică o mască hrănitoare pentru călcâie

Amestecă 4 linguri de miere cu 2 picături de suc de lămâie şi un sfert de cană cu smântână. Stai pe marginea căzii, cu picioarele în cadă, şi dă-te cu acest amestec pe ambele picioare. Relaxează-te 15-20 de minute, în timp ce mierea îţi hidratează pielea, iar lămâia şi smântâna (care conţin acid citric şi lactic) acţionează exfoliant. Clăteşte bine.

Pentru o piele catifelată mai poţi folosi şi o mască dintr-o banană, o mână de migdale, 3 linguri de miere şi o lingură de ulei de măsline. Aplică masca cu generozitate pe fiecare călcâi, încalţă-te cu şosete groase şi lasă tratamentul să acţioneze peste noapte.

5. Ai grijă de unghii

După duş, taie-ţi unghiile drept, iar colţurile taie-le la maximum 45 grade. Unghiile de la picioare nu trebuie să fie mai lungi decât marginile degetelor. Tot ce-ţi mai rămâne de făcut este să aplici un strat sau două de lac de unghii, şi eşti gata să-ţi încalţi sandalele!

Sursa: ele.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>