Divertisment, Filme

Top 10 filme de dragoste

Distribuie articolul pe:

1. P.S. I love you

Unii dintre noi aşteaptă toată viaţa pentru a-şi descoperi sufletele-pereche, dar nu şi Holly (Hilary Swank) şi Gerry (Gerard Butler). Apropiaţi încă din copilărie, ei îşi terminau propoziţiile unul altuia şi păstrau un zâmbet pe buze chiar şi atunci când se certau. Nimeni nu şi-l putea imagina pe unul dintre ei în lipsa celuilalt. Dar într-o zi inimaginabilul se produce, iar moartea lui Gerry o devastează pe Holly. Însă, odată cu cea de-a 30-a zi de aniversare a sa, Gerry revine la viaţă, nu material, ci prin intermediul a 12 scrisori, câte una pentru fiecare lună a anului, care să o ghideze pe Holly în noua sa viaţă; fiecare scrisoare purtând epilogul „PS, I love you”.

Regizorul Richard LaGravenese a realizat acest film după un scenariu bazat pe bestsellerul cu acelaşi nume al britanicei Cecelia Ahern.

2. Before Sunset

Jesse, un scriitor din Statele Unite şi Celine, o franţuzoaică angajată a unei companii de protecţie a mediului, s-au întâlnit acum 9 ani în trenul Budapesta – Viena şi au trăit o mică poveste de dragoste.
Acum cei doi se reîntâlnesc la Paris, când Jesse îşi lansează noua sa carte. Cum cei doi au la dispoziţie doar câteva ore până avionul decolează, ei profită la maxim de timp şi se plimbă prin oraş, îşi deapană amintiri şi încearcă să vadă dacă dragostea lor mai există, deşi Jesse este însurat şi are un fiu…

3. The Notebook

Allie Hamilton şi Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi se îndrăgostesc. Părinţii ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute cât mai departe de Noah.
Allie a aşteptat mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulţi ani hotărăşte să se logodească cu Lon, un chipeş soldat american. Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah şi proaspătul ei logodnic.

4. 500 Days of Summer

500 Days of Summer este povestea lui Summer şi relaţia ei cu Tom. Summer nu crede în dragoste adevarată, în suflete pereche şi barbatul potrivit. Tom în schimb este un romantic incurabil care nu renunţă la ea nici în ruptul capului. Tot ceea ce face el are ca scop „trezirea” la realitate a lui Summer, ca să se convingă singură că există conceptul de dragoste scrisă în stele. Desfăşurându-se pe o perioadă de 500 de zile, povestea celor doi „îndrăgostiţi” este rostită din punctul de vedere al lui Tom şi a acţiunilor sale care se lasă uşor influenţate de muzica pop.

5. A Walk to Remember

Landon şi prietenii lui sunt cei mai cool baieţi dintr-un liceu din Beaufort. Jamie e opusul lor, nimic nu pare cool la ea. E fiica preotului şi poartă haine largi, care îi ascund formele. Când o farsă a lui Landon se termină prost, directorul liceului îl obliga să joace în piesa şcolii, activitate în care e implicată şi Jamie. Petrecând tot mai mult timp alături de ea, băiatul descoperă după un timp… că s-a îndrăgostit! Landon este nevoit să renunţe la prietenii săi pentru a-şi petrece timpul cu Jamie , el încercând să-i împlinească toate visurile fetei.

 6. Jeux d`Enfants

„Jeux d’enfants” sau „Iubeşte-ma dacă poţi!” este un film ce împleteşte comedia cu drama şi romantismul.

Ajunşi adulţi, Julien şi Sophie îşi continuă jocul ciudat pe care l-au început încă din copilărie când erau cei mai buni prieteni: O competiţie neînfricată în care se întrec unul pe altul în provocări cât mai îndrăzneţe şi mai scandaloase.

Filmul este de fapt o poveste de dragoste născută dintr-un joc de „Adevăr sau Provocare” scăpat de sub control. Deşi deseori acţiunile unuia îl rănesc pe celălalt, jocul lor pare a fi o modalitate de a ascunde dragostea puternică dintre cei doi care par facuţi unul pentru celălalt.

 7. Cold Mountain

Pelicula semnată de Anthony Minghella, după romanul lui Charles Frazier, este o poveste de dragoste şi prietenie localizată în America anilor 1860, o ţară în schimbare la sfârşitul Războiului Civil. Soldatul Inman, rănit în luptă, dezertează pentru a se întoarce la persoana iubită. În drumul său întâlneşte criminali, tâlhari, sclavi, scursuri pe care un război le lasă în urmă. Ada nu mai este însă persoana pe care o ştia Inman. Rămasă singură, luptă să-şi apere cu propriile forţe ferma lăsată moştenire de tatăl său. În ajutorul ei vine Ruby, de la care învaţă legile dure ale supravieţuirii.

 8. The Proposal

Margaret şi Andrew lucrează la aceeaşi companie; Margaret este şefa strictă şi severă, iar Andrew – tipul angajatului neîndemânatic. Singura legatură dintre ei este faptul că ea e şefa lui, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe în momentul în care Margaret află că aplicaţia pentru viza SUA îi este respinsă şi urmează să fie deportată în Canada.

Situaţiile disperate cer măsuri disperate, iar, pentru a evita deportarea şi a-şi menţine viza, îl obligă pe asistentul ei să o ia de nevastă. Pentru a-i convinge şi pe cei care demarează investigaţii în cazul acordării de vize, aceştia se văd nevoiţi să petreacă un weekend la parinţii lui, în Alaska, pentru ca minciuna să pară plauzibilă. Timpul petrecut împreună transofrmă treptat ceea ce iniţial pare să fie o relaţie strict profesională în ceva mult mai profund.

 9. Love Actually

Înainte de Craciun, în Anglia, lucruri neobişnuite se petrec. Opt oameni işi urmează drumul dictat de batăile inimii şi se îndrăgostesc, arată dragoste sau furie, se despart sau pur şi simplu caută pe cineva din cauza singurătăţii marcante. Pentru toate vârstele şi la toate nivelurile sociale, Dragostea este tema principală. Se realizează o capsulă a realităţii, fiindu-ne prezentat un sumar al posibilităţilor nesfârşite de a iubi – unii iubesc oamenii nepotriviţi, alţii îi plâng pe cei iubiţi care s-au dus, alţii caută pur şi simplu pe cineva pentru o aventură, dragoste de frate. Dragostea începe şi dragostea se termină şi, dacă te uiţi atent în jur, vei vedea că, de fapt, dragostea este peste tot împrejurul tău…

10. Slumdog Millionaire

Jamal Malik este eroul principal al Slumdog Millionaire, un orfan care a trăit toată viaţa la periferiile oraşului indian Mumbai. Fiind la un pas de câştigarea marelui premiu de 20 milioane de rupii (aprox 500.000 USD), Jamal este arestat de poliţie sub suspiciunea de fraudă. Întrebarea tuturor este cum poate ajunge un copil al străzii, analfabet, să cunoască toate răspunsurile emisiunii. Jamal începe să le povestească poliţiştilor întreaga sa viaţă, de când era mic şi până în ziua în care a ajuns în concurs. Fiecare capitol din viaţa sa poate oferi răspunsul la o întrebare din concurs, Jamal părând că se află în emisiune mai degrabă pentru regăsirea unei dragoste pierdute decât pentru suma de bani pusă în joc.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>