Familie, Sănătate

Siropul de ridiche neagră cu miere de albine

Distribuie articolul pe:

ridicheaSiropul de ridiche neagră cu miere de albine, este un remediu naturist ce tratează tusea şi răceala.
Ridichea neagră este folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, vindecând boli digestive, biliare, răceli. Conţine glucide, uleiuri esenţiale, enzime, microelemente, vitaminele B şi C, flavonoide, izotiocianaţi, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimină toxinele din organism şi regenerează ficatul.

Fără a se curaţa de coajă, ridichea se spală foarte bine cu apă rece şi se şterge cu un prosop. Deasupra (acolo unde au fost frunzele) se taie un capac care se va da deoparte şi cu o linguriţă sau cu un cuţit se scobeşte în interiorul ei şi se scoate miezul, lăsând totuşi cam 1 cm de conţinut de jur împrejur. Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei şi se lasă aşa la măcerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche şi miere sau zahăr.

Când este gata, se ia câte 2 linguri din acest sirop de câte ori ne supără tusea sau suntem răguşiţi. Siropul de ridiche neagră de toamnă este foarte plăcut la gust, este natural, simplu şi uşor de preparat. Ridichea se foloseşte până când se înmoaie de tot.

Opţional, din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagră sau se pot tăia felii subţiri pe care le presărăm cu zahăr şi le lăsăm să se măcereze peste noapte. Se poate consuma atât sucul obţinut, cât şi feliile de ridiche, având acelaşi efect în combaterea tusei, gripei, răcelii şi a răguşelii.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>