Casă, Casă și grădină

Sfaturi utile pentru îngrijirea orhideelor

Distribuie articolul pe:

orhidee

   Orhideea este o plantă de cameră destul de capricioasă. Cu toate acestea, în realitate, procesul de îngrijire al orhideelor nu este atât de dificil, dacă este înțeles corect. Pentru incepatori se propun astfel de tipuri de plante cum ar fi Phalaenopsis, Dendrobium sau Cymbidium. Ele sunt mai puțin pretențioase.

Îngrijirea orhideelor în condiții de casă

   Orhideea este o floare iubitoare de lumină, deaceea urmăriți ca timp de 12-14 ore, să fie destulă lumină. Ferestrele situate în partea de est sau în partea de vest sunt locațiile ideale pentru floarea exotică. Cu toate acestea, este bine de ferit planta de razele directe ale soarelui, iluminarea ideală ar trebui să fie difuză. Temperatura de vară în cameră ar trebui să fie 20-25 de grade, în timpul iernii – aproximativ 17 grade. Dacă mențineți aceeași temperatură în timpul iernii ca și vara, orhideea nu va înflori în perioada rece. Florile apar numai în cazul în care diferența de temperatură dintre zi și noapte va fi de 3-5 grade.
   În noul ghiveci plantele se plantează în pământ special pentru orhidee, care poate fi cumparat de la un magazin de flori. Acesta se schimbă o dată la 3-4 ani. Ca o regulă, doar jumătate din rădăcini pot fi în sol, celelalte pot ocupa spațiul de deasupra și în jurul vasului.
   Pentru a se asigura ventilarea solului, în compoziția sa trebuie să fie nisip, mușchi, scoarță de copac. Cel mai bine este de a cumpăra sol gata făcut într-un magazin de specialitate. De asemenea, orhideele iubesc aerul curat, dar nu preferă curenții reci.
   Cel mai bun ghiveci pentru astfel de plante este cel transparent. Acesta poate fi atât din plastic, cât și din sticlă, deoarece nu numai frunzele de orhidee au nevoie de soare, dar și rădăcinile, de aceea este important ca și ele să aibă acces la lumină și oxigen.

orhidee-1

Cum se udă orhideele

Orhideele trebuie sa fie udate din abundență, dar nu excesiv. Apă pentru irigații nu trebuie să fie direct de la robinet.E bine de folosit apă dedurizată. Frunzele pot fi pulverizate în fiecare zi, mai ales în timpul iernii, când încălzirea este inclusă, iar aerul este foarte uscat. Apa nu trebuie să atingă floarea de orhidee, aceasta poate duce la putrezirea ei.
   Odată la fiecare 2-3 luni, puteți scufunda ghiveciul cu floarea în apă timp de o minută sau două. Astfel de proceduri nu sunt recomandate în timpul înfloririi.

Transplantarea orhideelor

Transplantarea orhideelor este recomandată după 2 ani de la procurare și doar după înflorire, de preferință, în timpul primăverii. În caz contrar, florile se pot ofili repede.
   Înainte de transplantare udați din abundență planta, pregătiți ghiveciul nou. Puteți utiliza două vase: unul din plastic, în care se pot face în prealabil mai multe găuri pentru ventilație, și un al doilea vas mai mare – pentru aspectul frumos. Îndepărtați cu grijă planta din ghiveciul vechi, se îndepărtează excesul de sol, se taie rădăcinile uscate, iar capetele tăiate se prelucrează cu praf de cărbune activ. Apoi așezați cu grijă sistemul de rădăcini al orhideei în noua oală în același timp cu solul.
   După transplantare planta poate întâmpina dificultăți în adaptare, deaceea cel mai bine este de a cumpăra un îngrășământ special și de hrănit planta la fiecare două săptămâni. Urmăriți cu atenție sistemul de rădăcini, în cazul în care au început să se formeze noi rădăcini și frunze, atunci procesul de transplantare a fost efectuat cu succes.

Sursa: uznayvse.ru

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>