Familie, Pentru El

Sfaturi pentru a fi sănătos

Distribuie articolul pe:

barbat

Indiferent de statutul social, de job şi împliniri personale, sănătatea rămâne cel mai de preţ lucru pe care îl are un om. Un bărbat sănătos este un bărbat fericit și împlinit. Totuşi, pentru că sănătatea perfectă este un lucru din ce în ce mai greu de atins, trebuie să acordăm atenţie unor aspecte importante, să avem o alimentaţie sănătoasă, să ne odihnim şi să eliminăm stresul din viaţa noastră. Iată câteva sfaturi pentru bărbaţii care ţin la sănătatea lor:

Menţine o greutate sănătoasă
Cu toate că această problemă pare destul de feminină, surplusul de kilograme este una dintre problemele majore care afectează foarte mulți bărbați. Kilogramele în plus, grăsimile şi colesterolul sunt 3 factori responsabili de bolile de inimă şi atacurile de cord. Încearcă să menţii o greutate normală, proporțională cu înălțimea și vârsta. Nu este nevoie să începi să ţii o dietă strictă sau să te înfometezi – este suficient să începi să mănânci mai sănătos, să eviţi prăjelile şi grăsimile şi să reduci cantitatea porţiilor de mâncare.

Mănâncă alimente colorate
Înlocuieşte alimentele obişnuite cu unele vesel colorate. Astfel, pâinea poate fi înlocuită cu mai multe fructe şi legume roşii, verzi, portocalii. Consumul fructelor și a legumelor proaspete sunt esențiale pentru a deține un corp sănătos și frumos. Pentru a te asigura că asimilezi toate vitaminele necesare, consumă alimentele în stare crudă, fără să le prelucrezi termic.

Hidratează-te

Hidratarea este un factor important pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârsta pe care o avem. Lipsa apei din organism duce la dureri de cap, lipsa puterii de concentrare, constipaţie şi risc mărit de infecţii la nivelul rinichilor. Este recomandat să consumăm 2 litri de lichide pe zi. Atenție, însă nu orice lichide sunt bune pentru hidratare. O bună hidratare se face consumând: apă, ceaiuri sau sucuri naturale. Trebuie subliniat faptul că băuturile alcoolice și băuturile carbogazoase nu fac decât să ne deshidrateze.

Optează pentru sport
Mergi mai mult pe jos şi încearcă să faci jogging dimineaţa, de 2 – 3 ori pe săptămână. Efortul fizic îţi scoate organismul din amorţeală şi îl pune în alertă, astfel încât să funcţioneze mai bine şi să se protejeze de bolile de sezon.

Râzi
Oamenii de ştiinţă au demonstrat că cu cât o persoană râde mai mult, cu atât este mai sănătoasă şi mai fericită. Râsul contribuie la scăderea tensiunii arterială, reduce hormonii responsabili de stres, iar în acelaşi timp te ajută să faci exerciţii cardio şi îţi lucrează muşchii abdominali.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>