Business

Sfaturi înțelepte de la Bill Gates pentru absolvenți și nu numai

Distribuie articolul pe:

bill-gates-1

   La 28 octombrie va fi ziua de naștere al unuia dintre cei mai de succes antreprenori ai timpului nostru – Bill Gates. În timpul vieții sale, acest om nu numai că a câștigat averi de milioane de dolari, dar a reușit să intre în istorie ca un inovator adevărat și om de afaceri înțelept.
   Într-o zi, în timpul unei întâlniri cu absolvenții de colegiu, Bill Gates le-a dat câteva sfaturi înțelepte, care nu sunt scrise în cărți și care au facut înconjorul lumii.

 1. Viața e nedreaptă. Pur și simplu obișnuieștete cu acest gând.
 2. Lumea nu este perfectă. Nimănui nu-i pasă despre ambițiile și dorințele tale. Societatea are nevoie de un progres real chiar acum, așa că s-ar putea să vă facă să vă îndoiți de propriul succes la doar o jumătate de pas de victorie. Nu te opri.
 3. Nu aștepta de la viață prea multe. Este puțin probabil ca cineva îți va da un salariu de 60 de mii de dolari pe an, imediat după absolvire. Să ajungi un președinte al companiei, să ai o limuzină personală și șofer poate fi doar atunci când într-adevăr meriți.
 4. Greul te așteaptă mai departe. Dacă crezi că profesorul tău este prea strict și exigent – așteaptă să vezi cum va fi când o sa ai un șef. Spre deosebire de profesori, cariera șefului va depinde de modul în care te vei descurca cu sarcinile tale
 5. Orice muncă are demnitatea ei. Să lucrezi la un fast-food nu e deloc degradant. Buneii tăi ar fi numit orice muncă – chiar și acest lucru – o „oportunitate”.
 6. Învăță să faci față eșecurilor. Dacă ai dat greș undeva, nu e vina părinților tăi – nu te plânge și învață din greșelile tale.
 7. Înveță să fii recunoscător. Înainte să te fi născut, părinții tăi nu au fost la fel de plictisitori cum crezi că sunt acum. Au ajuns așa pentru că au avut de plătit facturi, au avut de crescut un copil și de îndurat toate prostiile pe care acesta le-a spus de-a lungul anilor. Deci, înainte de a salva lumea, fă ordine în camera ta.
 8. În viață vor exista întotdeauna câștigători și învinși. Atunci când la școală din milă nu primești note proaste, nu are nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă în viața reală.
 9. Fii realist. Viața nu este împărțită în semestre. Nu vei avea vacanțe de vară și vei întîlni foarte puțini angajatori cărora le pasă de dorințele tale.
 10. Nu crede tot ce se spune la televizor. Viața ta nu e un film artistic. În cea mai mare parte din viață trebuie să lucrezi, dar nu să petreci timpul într-o cafenea la un ceai.
 11. Fii prieten cu „tocilarii.” Cel mai probabil, unul dintre ei va fi cândva șeful tău.

Sursa: 5sfer.com

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>