Divertisment, Muzică

Rihanna „se lansează” în politică

Distribuie articolul pe:

rihanna-cDupă piesele Four Five Seconds împreună cu Kanye West şi Paul McCartney și Bitch Better Have My Money, Rihanna a lansat noul său hit American Oxygen. Aceste trei titluri vor fi prezente în noul album R8, care va fi lansat în curând.

Suntem obișnuiți să avem mai degrabă din partea tinerelor femei melodii cu titluri comerciale. Cel mai recent titlu ne-a surprins cu un domeniu care e mai rar atins. Cântăreața are un efect de provocare a muzicii prin noul său clip Ameri­can Oxygen. Clipul acestei melodii cu caracter patriotic și politic, compilează marile momente ale istoriei Statelor Unite. Imaginea Rihannei cântând în fața drapelului American se alternează cu imaginile din arhivă, care reprezintă puterea și slăbiciunea visului american.

În clip artista aduce omagiu Mișcării pentru drepturile civile simbolizată de Martin Luther King, dar deasemenea și atletului Tommie Smith. Reamintește, de asemenea, tragediile care au lovit Statul american, inclusiv atacurile din 11 septembrie și drama lui  Fergusson. Reprezintă, de asemenea, valorile de solidaritate și speranță a țării, arată împuternicirea lui Barack Obama și Mișcarea Ocupării Wall Street-ului . Această piesă neașteptată numită „învinuire politică” de Pitchfork și „patriotică” de Spin, are o altă dimensiune: discriminarea rasială și imigrația. Potrivit site-ului Quartz, ” în cazul în care ne-am raporta la cuvintele sale, American Oxygen este mai întâi de toate povestea unui imigrant.”

Acest hit reamintește de povestea Rihannei, însăși imigrantă. Cantăreaţa, originară din Barbados, a emigrat în Statele Unite în 2003, după ce a fost descoperită de către producătorul muzical Evan Roger. Videoclipul arată agricultorii migranți cum stau pe acoperișul unui tren și refugiații cubanezi care se agață de plute gonflabile. Potrivit Quartz, Rihanna încearcă să arate viața dificilă și contradictorie a imigrantului: echipată cu o parașută,  inhalează oxigen american și apoi se trezește în imposibilitatea de a merge mai departe. Aceasta simbolizează atât speranța celui care a emigrat, dar, și  dificultățile integrării la care trebuie să facă față.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>