Curiozități, Descoperă

Recorduri ciudate adunate din lumea întreagă

Distribuie articolul pe:

Guinness

Cartea Recordurilor a fost înfiinţată pentru a înregistra performanţele unor oameni în diverse domenii. Echipa Guiness World Records primeşte 60.000 de solicitări anual pentru omologarea de recorduri. Multe dintre acestea sunt cel puţin amuzante, dacă nu chiar ciudate de-a dreptul. Pare greu de crezut, dar există în lume oameni care pot sări de sute de ori cu coarda pe o sârmă ori care pot ţine în gură mulţi şerpi deodată. Aceştia şi-au obţinut un binemeritat loc în Cartea Recordurilor, la secţiunea talente bizare.

Cea mai ciudată dietă. Francezul Michel Lotito a mâncat, într-un an, 128 de biciclete, 15 cărucioare de supermarket, 6 candelabre şi 2 perechi de schiuri.

Cele mai multe mingi de baschet învârtite simultan. La 25 mai 1999, pentru Guiness World Records, la Londra, Michael Kettman (SUA) a reuşit să învârtă simultan 28 de mingi.

Record cu aplicarea măştilor faciale. Pe data de 28 iulie 2013, un număr de 1213 oameni au atins un record mondial prin aplicarea unor măşti faciale, timp de 10 minute, în acelaşi timp, eveniment petrecut în Taipei.

Cele mai lungi unghii. Chris „Ducesa” Walton a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai lungi unghii. Unghiile ei măsoară în totalitate 6 metri lungime, puse cap la cap de la ambele mâini, unghii pe care nu le-a mai tăiat de la vârsta de 18 ani, astăzi ea având 46 de ani.

Cea mai înaltă freză. Designerul de modă japonez, Kazuhiro Watanabe, deţine în prezent titlul de „Cea mai înaltă freză”, o creastă mohawk care măsoară un metru. A intrat în Cartea Recordurilor în septembrie 2012.
Cel mai rapid înghiţitor de viermi. C. Manoharan din India a înghiţit 200 de viermi în 30 de secunde. Manoharan vrea să îşi mai asume un record, acela de a-şi introduce doi şerpi pe o nară şi a-i scoate pe gură.

Cel mai mare număr de pepeni sparţi cu capul. Australianul John Allwood a spart cu capul 40 de pepeni într-un minut.

Cel mai înalt om din lume. Unul din recordurile ce n-au mai fost depaşite de la prima ediţie a cărţii, apărută în 1955, este al celui mai înalt om din lume, deţinut de Robert Wadlow, care avea 2,71 metri.

Cel mai respins barbat. Americanul Keith Redman a fost refuzat de 8.800 de femei, atunci când le-a cerut, pe rând, în căsătorie.

Cea mai mare alăptare sincron. 3.541 de femei din Philiphine şi-au alăptat simultan copiii la sân.

Cea mai lungă călătorie cu maşina. Emil şi Liliana Schmid, un cuplu din Elveţia, au plecat în anul 1984 într-o călătorie în jurul lumii. Timp de 18 ani au folosit aceeaşi maşină, o Toyota Land Cruiser din 1982. Au trecut prin 131 de ţări şi au parcurs mai mult de 316.000 de kilometri.

Cea mai mică talie din lume. Talia lui Cathie are circumferinţa de 38 de centimetri deoarece ani de zile a purtat corsete strâmte şi astfel a reuşit ca în anul 2007 să intre în Cartea Recordurilor. Aşadar, ea deţine în prezent recordul pentru cea mai mică talie a unei persoane în viaţă. Recordul pentru cea mai mică talie care a existat vreodată a fost al unei femei care avea  circumferinţa de numai 33 de centimetri.

Cele mai multe despicări ale firului de păr. Alfred West, din Marea Britanie, a reuşit, de 8 ori, să taie un fir de păr omenesc în 18 părţi, făcând 17 secţiuni din acelaşi punct.

Cea mai mare barbă întâlnită la o femeie (27.9 de cm). Vivian Wheeler este o femeie din Illinois care are barbă, şi nu orice fel de barbă, ci una care ar face concurenţă şi unui bărbat. Fata a început să se bărbierească de la 7 ani, dar din 1993 aceasta a renunţat la acest obicei lăsându-şi barba să crească.

Cel mai mare puzzle din corturi. Este un record obţinut cu 900 de corturi pe o plajă din Qingdao, provincia Shandong din China, în octombrie 2012, pentru a forma un dragon chinezesc.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>