Familie, Sănătate

Problemele digestive care nu trebuie ignorate

Distribuie articolul pe:

probleme digestive

Automedicaţia în cazul unor probleme de sănătate este la ordinea zilei, iar vizita la medic este deseori amânată. Însă consultul devine obligatoriu în cazul unor simptome care persistă zile în şir şi nu cedează. Iată ce ar trebui să vă trimită la cabinetul unui specialist!

Durerea abdominală

Aceasta poate fi consecinţa unui abuz alimentar, a unei perioade solicitante sau a unei toxiinfecţii alimentare. Însă poate fi vorba despre un ulcer, dat de infecţia cu Helicobacter Pylori. În acest caz este nevoie de anumite teste pentru stabilirea tratamentului necesar.

Arsurile în capul pieptului

Acestea apar la persoanele care se confruntă cu refluxul gastric, generat de excesul ponderal, mesele târzii, consumul de cafea, ciocolată, grăsimi şi condimente iuţi. Dacă senzaţia de arsură apare de cel puţin două ori pe săptămână, pe o perioadă lungă, vizita la medic se impune pentru că, în timp, acizii gastrici duc la inflamarea stomacului şi duodenului şi la probleme respiratorii.

Balonarea

Este de cele mai multe ori rezultatul unui abuz alimentar sau al combinaţiilor culinare nefericite, dintre carne şi cartofi, de exemplu. Dacă însă balonarea persistă, poate anunţa afecţiuni digestive grave, care pot fi diagnosticate şi neinvaziv. Un astfel de test este videocapsula endoscopică, cu ajutorul căreia medicii pot depista afecţiuni precum cancerul de colon, polipi, diverticuli sau boli inflamatorii intestinale.

Greaţa

Poate fi trecătoare, atunci când apare după o masă copioasă, un exces de alcool sau după o perioadă suprasolicitantă. Însă este un simptom comun multor boli digestive, care variază de la ulcer până la cancer. Astfel, prin testele făcute anual se poate depista boala înca din faza incipientă.

Sângerările anale

În lipsa unei diete echilibrate şi a unei hidratări optime, multe persoane se confruntă cu constipaţia, iar eliminarea cu dificultate a scaunului poate duce la sângerări anale uşoare. Însă acestea pot fi semnul unei probleme de sănătate frecvente: hemoroizii. Pierderile de sânge pot fi şi simptomele cancerului de colon şi de rect. De aceea, trebuie semnalate urgent medicului şi nu trebuie tratate cu alifii recomandate de prieteni sau de internet.

Pentru a scădea riscul de boli grave ale aparatului digestiv, medicii recomandă o dietă bogată în peşte, legume, fructe, seminţe şi cereale integrale, consumul optim de apă şi sportul, făcut cel puţin 20 de minute în fiecare zi.

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>