Divertisment, Muzică

Primul album înregistrat în spațiu

Distribuie articolul pe:

spatiu-c“Control de la sol a colonelului Hadfield”. Astronautul-iubitor de muzică Chris Hadfield, făcut celebru prin interpretarea sa în spațiu a cântecului „Ciudățenia Spațiului” de David Bowie, a anunțat  lansarea în toamna anului curent a primului album înregistrat pe orbită.

“Suntem încântați să anunțăm că vom lansa în toamna anului 2015 un album de muzică compus și înregistrat în spațiu”, a scris canadianul de  55 de ani pe pagina sa de Facebook. Casa de discuri, Warner Music, a declarat că „vocea și chitara au fost înregistrate în spațiu, pentru prima dată în istorie.” Alte instrumente și mecanisme au fost făcute pe Pământ.

Pentru această realizare, în timpul șederii sale la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI) din decembrie 2012 până în mai 2013, Hadfield a dispus de o chitară acustică și un laptop. În ajunul întoarcerii sale pe Pământ, astronautul s-a postat pe internet cu o interpretare de succes a lui David Bowie filmată în SSI. Acolo se vede cum pilotul mustăcios se deplasează fără greutate, apucă chitara sa care se învârte singură, și cântă, vizionînd Universul prin hublourile Stației Spațiale Internaționale.

Primul canadian la comanda Stației Spațiale Internaționale, și-a încheiat cariera de astronaut la sfârșitul acestei misiuni.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>