Familie, Pentru Ea

Măşti pentru detoxifierea tenului

Distribuie articolul pe:

masti-pe-baza-de-fructe-După o iarnă grea, tenul tău merită să treacă printr-un proces de detoxifiere la începutul primăverii. Pentru piele, detoxifierea este echivalentă cu o sesiune de curăţenie generală prin casă.
În principiu, detoxifierea tenului începe din interior, odată cu adoptarea unei diete bogate în alimente care curăţă organismul şi pielea de toxine. Însă, cum nu întotdeauna ne ţinem de cura de detoxifiere, trebuie să ne ajutăm tenul să-şi recapete frumuseţea în alt mod. Mai exact, putem folosi măşti naturale pentru detoxifierea tenului la început de primăvară. Iată câteva reţete, uşor de preparat acasă şi care au un efect miraculos.

1. Mască naturală cu ou şi kiwi
Pe lângă faptul că este un fruct absolut delicios, kiwi este şi un bun detoxifiant pentru ten. Curăţă în profunzime epiderma şi o hrăneşte cu vitamina A, C şi E. Pentru un ten întinerit şi eliberat de toxine, prepară-ţi o mască naturală din: 2 linguri cu pulpă de kiwi pasată bine (sau suc proaspăt de kiwi), 1 gălbenuş de ou, 1 lingură ulei de măsline.
Amestecă bine ingredientele şi aplică masca în fiecare seară timp de o săptămână.

2. Mască naturală cu mandarină şi iaurt

Plină de vitamina C şi betacaroten, mandarina este un fruct citric excelent pentru detoxifierea tenului. Desigur, poţi oricând să o înlocuieşti cu portocala sau grepfruit. Ai nevoie de: 3 linguri suc proaspăt de mandarină şi 1 lingură iaurt.
Pentru o detoxifiere optimă, înainte de a aplica masca este bine să stai aplecată peste un vas plin cu apă fierbinte. Aburii vor deschide porii şi vor pregăti pielea pentru o curăţare în profunzime.

3. Mască naturală cu miere şi căpşuni
Căpşunile detoxifică şi exfoliază foarte bine pielea, pregătind-o pentru sezonul de primăvară. Această mască delicioasă se prepară din: 5-6 căpşuni pasate, 2 linguriţe de miere, câteva picături zeamă de lămâie (opţional).
După ce amesteci ingredientele, aplică masca pe ten şi masează uşor pielea. După 15 minute, clateşte-o.

4. Mască naturală cu ananas şi ceai verde
Masca detoxifiantă cu ananas şi ceai verde oferă tenului tău un complex de vitamine esenţial pentru întinerirea şi reîmprospătarea lui. Ai nevoie de: 2 felii de ananas proaspăt, 1/2 ceaşcă ceai verde, frunze tinere de patrunjel, 2 linguri iaurt.
Ingredientele se pun împreună într-un blender şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Masca se aplică pe tenul curat, de 2 ori pe săptămână.

5. Mască naturală cu pătrunjel şi castravete
Detoxifică-ţi tenul cu o mască naturală super eficientă. Tenul tău va fi mai luminos, mai curat şi mai catifelat. Ai nevoie de: 2 linguriţe pătrunjel tocat mărunt, 1/4 castravete dat prin răzătoarea mică, 3 linguri iaurt.
Amestecă ingredientele şi aplică masca pe tenul curat de 2-3 ori pe săptămână.

6. Mască naturală cu banană şi portocală
Pentru detoxifierea tenului la începutul primăverii, prepară-ţi o mască naturală din următoarele ingrediente: 1/2 banană bine coaptă, 2 linguri suc proaspăt de portocală, 1 linguriţă miere.
Masca va îndepărta toate impurităţile de pe ten, va curăţa în profunzime porii şi va da tenului un aspect proaspăt.

Sursa: ele.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>