Știri

Mașini europene vs copiile lor chinezești.

Distribuie articolul pe:

Piața auto din China are un segment aparte, cel al clonelor, având în vedere cât de multe modele europene, americane sau chiar asiatice au copiat diverși producători chinezi. Pe lista clonelor a apărut un nou nume greu, din Europa.

range

Ultima clonă, apărută în China, ar putea fi în topul modelelor copiate, dar și absurde în același timp. Un producător chinez a copiat un SUV al britanicilor de la Range Rover, mai mult de atât acesta pare să fi intrat la apă. Modelul chinezesc este de fapt un mini-Range Rover, dintr-un SUV cu pretenții acesta fiind transformat într-o mașină de oraș, un monovolum.

longer-x1-range-rover-china-2a-660x484

Modelul, denumit Longer Yuelang X1, pare a fi un baby Range Rover Evoque, ceea ce cu siguranță îi va înfuria pe britanici. Nu ar fi pentru prima dată când o companie chinezească este dată în judecată de producătorii occidentali. De altfel modeul Evoque a mai primit o copie, în toată splendoarea sa, de exact aceeași dimensiune, denumită  Land Wind X7.

longer-x1-range-rover-china-3a-660x585

Printre cele mai răsunătoare clone chinezești se numără copiile unor modele ca: BMW X5, Mini Cooper, Mercedes Clasa B, Smart, Renault Twizy sau chiar cele ale unor bolizi, precum Lamborghini Murcielago. Lista ar putea însă continua.

 

Deseori astfel de modele au prețuri de câteva ori mai mici față de originalele europene. Astfel un Lamborghini chinezesc ajungea să coste, în 2012, circa 60.000 dolari, de peste 400.000 cât valorează originalul.

În ultimii ani clonarea de modele occidentale a scăzut, cei mai mulți producători invadând piața chineză, cea mai mare din lume, cu modelele lor.

În continuare vă prezentăm cîteva modele renumite și clonele lor:

Range-Rover-Evoque-2014_522002Clona-Rover-Evoque_521999

 

 

 

 

 

 

 

Mercedes-Clasa-B_522020Clona-Mercedes-Clasa-B_522018

 

 

 

 

 

 

 

Lamborghini-Murcielago_522024Clona-Lamborghini-Murcielago_522023

 

 

 

 

 

 

 

BMW-X5_522026Clona-BMW-X5

 

 

 

 

 

 

 

Mini-Cooper_522019Clona-Mini-Cooper_522021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa:romanialibera.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>