Familie, Pentru El

Îngrijirea pielii la bărbaţi

Distribuie articolul pe:

ten-elCând vorbim de îngrijirea tenului la bărbaţi nu vorbim de produsele din baie ale soţiilor sau prietenelor pe care le mai folosesc din când în când. Pielea femeilor este diferită faţă de pielea bărbaţilor,cremele pe care le folosesc trebuie sa fie specifice nevoilor tenului masculin. Pielea unei femei este mai puţin grasă decât a unui bărbat ,mai subţire, porii sunt mai mici,ridurile şi liniile fine sunt mai puţin adânci faţă de cele ale bărbatului. Bărbaţii au nevoie de produse diferite!

Oricare ar fi tipul de ten, trebuie să foloseşti 5 produse pentru ca pielea ta sa fie „the best”:

1. Produs pentru curăţat pielea

2. Produs pentru exfoliere, un scrub

3. Cremă hidratantă pentru faţă/ochi – pentru tipul tău de piele

4. Cremă de ras/ gel de ras

5. After Shave

Curăţarea: Curățarea este cel mai important lucru pe care il  poti face pentru tenul tău. Ar trebui să foloseşti produsul de curăţare conform tenului tău. Caută un produs pe care să-l foloseşti cel puţin o dată pe zi, cu ajutorul căruia să speli tenul pentru a îndepărta sebumul şi în acelaşi timp să nu fie foarte agresiv. După spălare încearcă să foloseşti o loţiune tonică.

Exfolierea: Uneori, curățarea pielii cu doar un simplu spălat pe faţă nu este suficient. Astfel, prin exfoliere se îndepărtează ceea ce spălatul zilnic nu poate îndepărta. Produsele de exfoliere ar trebui folosite de doua-trei ori pe săptămână.  Un scrub bun ar trebui să conţină granule care să ajute la catifelarea pielii, să elimine celulele moarte şi acumulările de impurităţi din pori. Exfolierea, deasemenea, oferă un bărbierit mai puţin iritant şi permite pielii să absoarbă mult mai bine produsele de hidratare.

Hidratarea: După duşuri, produse de curăţat şi ras, apare senzaţia de uscăciune,  deaceea, se recomandă să folosiţi o cremă/loţiune cu o textură lejeră care să ofere hidratare, astfel se va reface bariera hidrolipidică şi deasemenea va proteja pielea de iritaţiile care pot să apară după ras. O cremă cu factor de protecţie ar fi iarăşi foarte indicată pentru a preveni distrugerile cauzate de razele solare.

Bărbieritul: O atenţie deosebită trebuie acordată modului în care pregătiţi pielea şi barba pentru bărbierit, ce produse folosiţi pentru a îndepartă barba, dar şi pentru a calma tenul. Cel mai bun moment pentru bărbierit este după duş. Apa caldă, combinată cu aburii vor înmuia firele de păr, aceştia fiind mai uşor de tăiat. Dacă vă bărbieriţi fără a face duş, aplicaţi un prosop cald pe piele timp de câteva minute.

După bărbierit folosiţi after shave-ul ideal pentru a calma, hidrata şi împiedica iritarea tenului.

Procesul de îngrijire a tenului la bărbaţi, ca şi în cazul femeilor, este diferit pentru fiecare bărbat în parte. Acest proces depinde de ce fel de tip de ten aveţi şi de nevoile acestuia.

 

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>