Casă, Casă și grădină

Idei care îți transformă rapid bucătăria

Distribuie articolul pe:

   Dacă există un centru al fiecarei locuințe, acela este bucătăria, care uneori ține locul livingului, iar, alteori, se transformă într-o adevărată cafenea. Cert este că rudele și prietenii ne cunosc bucătăria mult mai bine decât dormitorul, pentru că i-am invitat aici de nenumarate ori. Cu toate acestea, ai observat că de cele mai multe ori, este ultima încăpere în care facem curățenie și tot ultima când vine vorba despre reamenajare?
   Este de înțeles: în bucătărie sunt multe de făcut. Ca acest spațiu să devină însă mai simpatic are nevoie de reorganizare, de culoare, lumină și câteva noutăți.

Iată cum poți transforma radical aspectul bucătăriei tale, alegând una dintre următoarele 10 variante de reamenajare. Vei vedea că, uneori, schimbând sau adăugând un singur element, întreaga bucătărie arată ca nouă.

1. Dacă ai o bucătărie spațioasă, instalează în centrul ei un corp de mobilier de tip insulă, într-o culoare puternică, iar la perete, un frigider în aceeași nuanță. Culori recomandate: albastru deschis, roșu, galben. Pentru restul mobilierului și electrocasnicelor, păstrează culoarea inițială.

2. Înlocuiește plăcile ceramice care îmbracă pereții bucătăriei cu tapetul înflorat, de inspirație vintage. Tapetul nu este, însa, recomandat în zona de lucru a bucătăriei, acolo unde se află blatul și chiuveta și unde este de preferat să protejezi pereții.

3. Instalează o chiuvetă nouă și, odată cu ea, schimbă și masca sau blatul de bucătărie. Este o idee excelentă, dacă bugetul tău este limitat și nu este momentul pentru foarte multe schimbări, o astfel de chiuvetă aducând un aer modern în bucătărie.

4. Ca soluție pentru iluminat, montează o lampă de tip pendul, de dimensiuni mari, deasupra mesei aflate în centrul bucătăriei.

5. Dacă locuiești la casă, îmbracă tavanul și pereții în lemn. Alege lambriul din lemn nefinisat, cu aspect natural, care va da un aer rustic întregii bucătării.

6.Creează în bucătărie un colț al cafelei,unde se vor afla o măsuță, un espressor, câteva cești colorate și un borcan transparent, în care poți depozita cafeaua. Nu uita să aduci aici și un vas cu flori proaspete și câteva ziare sau reviste.

7. Transformă frigiderul într-o adevărată piesă statement. Dacă nu îți poți permite unul nou, îi poți da o altă înfățișare celui existent, aplicând un autocolant decorativ pe care orice musafir îl va remarca. Evită, însă, culorile și desenele stridente.

8. Înlocuiește scaunele din bucătărie și alege modele demne de cea mai cool cafenea din oraș, sau recodiționeaza-le pe cele vechi.

9. Joacă-te cu contrastele și diferitele nuanțe de gri,atunci când alegi mobilierul și electrocasnicele.

10. Vopsește pereții în alb, alege mobilierul de culoare neagră și câteva electrocasnice a căror culoare principală este argintiul. Nu există combinație mai elegantă decât aceasta!

Sursa: ele.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>