Familie, Pentru Ea

Greşeli pe care le faci când îţi îndrepţi părul cu placa

Distribuie articolul pe:

par   Părul drept, întins perfect, a devenit o obsesie pentru majoritatea femeilor. Este ştiut că părul perfect drept nu poate fi obţinut decât la salon. Dacă vrei să ai un astfel de păr la tine acasă, trebuie să foloseşti placa. Look-ul obținut în urma utilizării plăcii de îndreptare a părului arată bine, însă acest aparat este foarte dăunător sănătății podoabei capilare. Expunerea frecventă a părului la temperaturi extrem de ridicate îl deteriorează, provocând căderea părului.

Astfel, trebuie să ştii care sunt cele mai comune greşeli pe care femeile le comit când îşi îndreaptă părul acasă, cu placa, pentru a fi sigură ca nu le vei face!

  1. Nu foloseşti un set de şampon şi balsam pentru păr drept.Deşi nu-ţi vor îndrepta părul în lipsa unei surse de căldură, îţi lasă părul moale şi catifelat, combatând cu succes electrizarea.
  2. Nu foloseşti un protector termic.Există produse care protejează părul până la temperaturi ridicate la valoarea de 230 de grade Celsius şi care rezistă la umiditate. Este recomandat să utilizezi un spray pentru protecție termică. Spray-ul se pulverizează de la o distanţă de 20-30 de cm de părul ud sau umed, apoi se piaptănă uşor folosindu-se un pieptene cu dinţi rari. În acest sens, poţi să foloseşti cu încredere şi uleiul de argan, care te va proteja cu siguranţă.
  3. Foloseşti placa la temperatura maximă.Nu ai nevoie de temperatura maximă decât dacă eşti o mulatră veritabilă cu un păr în stilul afro. În cazul în care nu eşti mulatră, încearcă să foloseşti placa de îndreptat la o temperatură medie. Dacă ai deja părul drept şi placa o foloseşti numai pentru a-ţi finisa coafura, e de la sine înţeles ca o vei folosi la intensitate mică.
  4. Nu usuci părul completînainte de a-l îndrepta cu placa şi rişti să-ţi degradezi permanent structura firului de păr. Dacă auzi un sfârâit şi începe să iasă fum, este timpul să laşi jos placa şi să-ţi usuci bine părul.
  5. Nu-ţi secţionezi părul.Înainte de a-ţi întinde părul, împărțeşte-l în mai multe secțiuni și îndreaptă-le pe fiecare separat. Altfel, rişti să iei o porțiune de păr mult prea groasă, iar rezultatul nu va fi cel așteptat.
  6. Nu alegi dimensiunea plăcii potrivită părului tău. Dacă ai părul lung şi des este o idee bună să foloseşti placa plată care-ţi îndreaptă o secţiune de păr mai mare într-un timp mai scurt. Însă, în majoritatea cazurilor, placa de lăţime normală funcţionează de minune, în plus, poţi să-ţi şi ondulezi părul cu ea.
  7. Nu foloseşti o placă cu înveliş ceramic. Plăcile de păr ajung la o temperatură de până la 220 de grade Celsius şi, în lipsa unui înveliş protector, devin dăunătoare structurii firului de păr.
  8. Treci cu placa de mai multe ori peste o şuviţă de păr. Ai voie de maximum 2 ori să treci cu placa peste o şuviţă. Dacă foloseşti placa în mod corespunzător nu va fi nevoie să faci acest lucru de mai multe ori.
  9. Nu îţi perii părul înainte de a-l îndrepta.Pare inutil de amintit, dar este esenţial să îţi descurci foarte bine părul înainte de a-l îndrepta. Multe femei nu fac acest lucru şi apoi se miră că părul lor încă este ciufulit sau nu este coafat exact cum era de aşteptat. Pieptănându-ţi părul înainte, acesta va avea un aspect mai frumos.
  10. Nu igienizezi placa de păr. Pentru prevenirea acumulării de praf sau alte impurități, curăță placa de păr după fiecare utilizare. Clăteşte placa cu apă caldă sau curăț-o cu puțin alcool sanitar.

Evită utilizarea zilnică a plăcii de îndreptare a părului. Oferă-i părului tău timp pentru regenerare. Ai mare grijă de părul tău şi încearcă să eviţi aceste greşeli de utilizare a plăcii de păr. O podoabă capilară îngrijită te va face să arăti mai bine.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>