Casă și grădină, Grădină

Fructe exotice pe care le poţi cultiva în grădină

Distribuie articolul pe:

 

Ţi-ai imaginat cum ar fi ca, în loc de strugurii sau de merele din grădina ta, să pui pe masă curmale, kiwi ori banane din producţia proprie? Ei bine, nu este nici pe departe pe atât de greu pe cât pare la prima vedere. Iată câteva trucuri care îţi asigură o bună recoltă de fructe exotice:

smochin

Smochinul. Principalul avantaj al cultivării smochinului este că ai fructe din al doilea an de la plantarea lui! Este probabil argumentul principal care ar trebui să te determine să alegi acest pom pentru grădina ta. Agronomii susţin că, în condiţiile de climă de la noi din ţară, smochinul oferă două recolte pe an: una în iunie-iulie şi alta în septembrie-octombrie. Smochinul nu are nevoie de foarte multă apă, dar dacă îl uzi bine, recolta lui creşte simţitor. Iubeşte soarele şi terenurile pietroase. Plantarea lui se face primăvara cât mai timpuriu, iar peste iarnă, plantele tinere trebuie neapărat protejate.

kiwi

Kiwi. Şi kiwi se consideră o plantă care poate fi cultivată la noi fără probleme. O singură plantă produce în jur de 100 de kilograme de fructe. Singura problemă e că nu vei vedea fructe decât după patru ani de la plantare. Nu este tocmai uşor de întreţinut şi asta întrucât udarea nu se face obişnuit, ci prin picurare sau prin aspersie. Kiwi are nevoie de apă multă, dar nu trebuie să bălţească, întrucât rădăcinile sensibile putrezesc imediat. Din acest motiv are nevoie şi de un sol permeabil şi de îngrăşăminte pe bază de fosfor şi potasiu.

curmal

Curmalul chinezesc. Cel mai potrivit pentru clima de la noi din ţară este însă curmalul chinezesc. Un astfel de arbust nu face mai mult de 20 de kilograme de fructe pe an, însă planta este rezistentă la ger şi la secetă. Şi mai mult decât atât, curmalul chinezesc este rezistent şi la boli şi la dăunători. Poate fi plantat din martie până în noiembrie, însă trebuie să ţii cont că, fiind o plantă exotică, are nevoie de mult soare.

Sursa: acasa.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>