Business

Florărie la ţară

Distribuie articolul pe:

Flori4

Afacerea cu flori este una dintre cele mai vechi şi mai sigure afaceri. Femeile nu vor înceta niciodată să le aprecieze şi nimeni nu va renunţe la ele atunci când participă la diferite evenimente.

Una dintre ideile de afaceri pe care aproape nimeni nu încearcă să o pună în valoare în mediul rural este deschiderea unei florării.La prima vedere pare o idee absurdă deoarece la ţară aproape toată lumea are flori in grădină. Dacă vom analiza însă mai atent această idee de afacere vom constata că mulţi dintre cei care locuiesc la ţară, deşi au flori în grădină, atunci când ia parte la diferite ocazii şi ceremonii, fie că e vorba de onomastice, nunţi şi botezuri fie de situaţii în care cineva este condus pe ultimul drum, cumpară florile şi sunt rare ocaziile în care se oferă flori din propria grădină, pentru că florile crescute clasic într-o gospodarie nu permit realizarea de aranjamente florale sau de coroane adecvate evenimentului.

Deci, putem constata că se pot deschide magazine cu flori şi în mediul rural. Deschiderea unei florării, presupune existenţa unei locaţii situată într-o zonă cu un vad comercial mediu, în centrul localităţii, preferabil în apropierea unui obiectiv turistic, într-o zonă cu evenimente culturale frecvente, în preajma şcolilor etc. O astfel de afacere ar fi recomandabilă în localităţile care au peste 5000-6000 de locuitori.

În general, locuitorii din mediul rural sunt obligaţi sa se deplaseze la oraşe pentru a procura flori după necesitate. Oferirea acestor produse cât mai aproape de reşedinţa clientelei reprezintă un avantaj important pentru această afacere.

Potenţialul de dezvoltare al afacerii cu flori este destul de mare. Mulţi dintre cei care şi-au facut o mică florărie la ţară au mers mai departe şi şi-au făcut o seră în care au început să cultive flori şi plante ornamentale, iar apoi şi-au crescut numărul de puncte de desfacere.

flori   Referitor la spaţiile necesare, în primul rând este necesară existenţa unui spaţiu de prezentare şi vânzare, precum şi o zonă mai largă afară, în faţa magazinului. Deasemenea trebuie avut în vedere un spaţiu de depozitare răcoros, pentru păstrarea în cele mai bune condiţii a florilor. Aceste spaţii trebuie să fie racordate la reţeaua de curent electric, la un sistem de alimentare cu apă şi canalizare. Spaţiul de prezentare va fi mobilat simplu cu diferite rafturi pe care pot fi expuse flori, buchete realizate, aranjamente florale, şi o masă pentru pregătirea acestora.

   În ceea ce priveşte produsele comercializate afacerea se bazează pe comercializarea de flori, plante, seminţe de flori, îngrăşământ pentru pământ şi flori artificiale la care se adaugă articole conexe de genul: vaze, ghivece de flori, suporturi pentru flori, aranjamente de flori uscate, sfeşnice, lumânări, felicitări, pungi şi hârtie de ambalaj. Dacă ne referim la furnizarea de servicii, acestea constau în combinarea mărfurilor şi furnizarea de produse „pe bază de comandă”(aranjament floral la cerere, coroană de flori, etc.) .

   Piaţa este formată din persoanele din localitate şi din localităţile învecinate, iar în localităţile în care este dezvoltat turismul un alt segment ţintă îl reprezintă turiştii care pot cumpăra flori cu specific local.

   Mijloace de transport: pentru buna desfăşurare a unei astfel de afaceri este recomandat ca firma să deţină un mijloc de transport, la început este suficient un autoturism.

flori1 Succesul va fi obţinut dacă:

  • se oferă spre vânzare produse de calitate şi servicii excelente clienţilor;
  • se urmăreşte fidelizarea clienţilor, pentru a reveni şi pentru a recomanda magazinul prietenilor;
  • numărul de vânzări este într-o continuă creştere, prin adăugarea unor varietăţi noi de plante;
  • prezentarea se face într-un mod plăcut şi se promovează afacerea prin publicitate.

Clienţii vor fi mulţumiţi dacă obţin ceva inedit, corespunzător cerinţelor şi dacă primesc la timp ceea ce au cerut. Nu trebuie neglijat simţul estetic, care este extrem de important atunci cand se realizează aranjamente florale.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>