Business

Filme pe care orice antreprenor ar trebui să le vadă

Distribuie articolul pe:

startup-kids

Lumea antreprenorială poate deveni uneori copleşitoare, aşa că îţi propunem să iei o pauză şi să cauţi motivaţia necesară în altă parte. Şi ce modalitate mai bună de a găsi inspiraţie decât vizionarea unui film?

Jerry Maguire (1996)

Un film clasic despre succes, un amestec de poveste de iubire cu reușită profesională, Jerry Maguire ne reamintește că putem avea tot ce ne dorim – atâta timp cât suntem concentrați pe acel lucru cu toată puterea noastră. La prima vedere pare un film despre încredere în tine și în partenerii tăi, dar de fapt este un film despre regăsirea de sine.

Boiler Room (2000)

Mirajul banilor făcuți ușor se poate transforma instant în coșmarul banilor făcuți ușor. De cele mai multe ori, când faci un milion de dolari în trei ani de zile, e ceva putred la mijloc. Atunci când le spui clienților ce vor să audă, când ești presat să faci o vânzare la fiecare apel telefonic, și mai ales atunci când începi să vezi și tu că funcționează și că banii încep să vină foarte repede – uiți să te întrebi cât de legal e procesul prin care vin banii. Doar că băieții de la FBI au memoria bună și ei nu uită așa ușor.

The Joneses (2009)

Acesta este filmul despre ”lifestyle marketing”, care ne arată că în primul rând noi suntem vânzători – în fiecare interacțiune dintre doi oameni are loc o vânzare. Uneori conștientă, alteori inconștientă. Aparențele (mașină, casă, bunuri de lux) sunt greu de susținut, și asta generează momente interesante pe tot parcursul filmului. Recomandarea mea e să aveți un carnețel aproape, și să vă notați toate ideile care vă vor veni în timpul vizionării – pentru că sigur vor veni.

The Social Network (2010)

Fiecare afacere de succes de azi a început la un moment dat de la o simplă idee – o idee în care cineva a avut încredere; o idee pentru care cineva a făcut un plan, l-a urmărit și s-a luptat să îl implementeze. Pentru generația noastră, filmul este cu atât mai interesant cu cât descrie evoluția unei părți din viața de zi cu zi. La început rețeaua s-a numit “the facebook” dar pentru a accentua idea de unicitate, Mark & Co au decis să elimine articolul “the”. Ceea ce a rezultat, știm cu toții: fenomenul facebook.

Startup Kids (2012)

Acest film este unul documentar, unul care ne scoate din lumea poveștilor de la Hollywood și ne duce în lumea poveștilor reale. Aici avem panouri de plută pline de bilețele colorate, avem birouri improvizate într-o mansardă, avem exemple de oameni care au început să schimbe lumea încă de la 13 ani – și cu toții cunoaștem rezultatele muncii lor: Vimeo, Soundcloud, Dropbox, etc. Acesta este filmul pentru antreprenorii zilelor noastre!

Sursa: citestealtfel.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>