Casă, Casă și grădină

Cum să speli şi să dezinfectezi corect WC-ul

Distribuie articolul pe:

wc

   Vasul de toaletă adună foarte mulți microbi și mizerie, fiind un loc unde bacteriile de putrefacții, fungii și apa calcaroasă se combină dezastruos.Umezeala din baie constituie factorul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Pentru că nu este un loc tocmai curat și înmiresmat, înarmează-te cu manuşi de cauciuc pentru a-ţi proteja mâinile şi un produs dezinfectant pentru vasul de toaletă.

Dacă nu folosești deja un detergent special pentru baie, un anticalcar, sau un dezinfectat de toaletă, poți să utilizezi orice fel de detergent și poți înlocui dezinfectanții cu clor sau chiar cu oțet alimentar, care acționează și împotriva calcarului depus pe interiorul vasului.

Dacă vrei să cureți corect și să înlături murdăria de pe WC, cel mai bine este să începi de sus în jos. Aplică detergentul cu un vas cu pulverizator, lasă să acționeze în funcție de conținutul sticlei.

Dacă faci un amestec propriu, nu lăsa mai mult de 10 minute, deoarece acest timp este de ajuns pentru înmuierea mizeriei acumulate pe margini și a calcarului de sub marginile vasului.

După ce ștergi bine cu un prosop de hârtie sau o cârpă din bumbac părțile exterioare (capacul de WC, colacul toaletei etc), folosește peria de WC pentru interior. Freacă bine zona de sub marginile vasului și trage apa de câteva ori ca să clătești bine acumulările de murdărie și bacteriile.

La final, pulverizează oțet sau un dezinfectant și lasă să acționeze 5-10 mjnute, apoi freacă marginile interiorare cu o perie mică, chiar și o periuță de dinți. Depunerile de calcar se vor desprinde și poți să tragi apa ca să clătești totul.
wc1   Dacă eşti adepta produselor de curăţat naturale, fără chimicale, care nu îţi afectează sănătatea,iată 5 idei mai puţin obişnuite dar perfecte pentru curăţarea toaletei:

1. Îndepărtează petele cu Coca-Cola

Potrivit site-ului Brightnest.com, dacă ai pete pe vasul de toaletă, le poţi îndepărta cu ajutorul unei doze de Coca-Cola. Toarnă conţinutul în interiorul toaletei şi lasă lichidul să acţioneze timp de o ora. Acizii din suc vor îndepărta petele. După ce timpul s-a scurs, freacă puţin cu o perie şi apoi trage apa.

2. Desfundă vasul de WC cu apă clocotită

Dacă vasul de toaletă s-a înfundat şi nu poţi să rezolvi problema prin metoda clasică cu pompa de desfundat, umple o cratiţă de dimensiuni medii cu apă şi las-o pe foc până ce dă în clocot. Toarnă conţinutul fierbinte în toaletă. Acesta va dizolva mizeria rămasă pe ţevi.

3. Îndepărtează resturile minerale cu oţet

Calcarul te poate deranja dacă se depune în cantităţi mari pe vasul de toaletă. Pentru a-l îndepărta eficient, la un cost mult mai mic decât o poţi face cu soluţiile din comerţ, poţi să inmoi puţină hârtie igienică în oţet de mere şi apoi să aşezi hârtia direct pe suprafeţele afectate. Lasă câteva ore, de preferat o noapte întreagă, iar apoi trage apa. Petele vor disparea.

4. Îndepărtează rugina cu o piatră ponce

Petele de rugină sunt adesea duşmanul care se instalează pe obiectele din ceramică din casă. Le poţi îndepărta cu succes cu ajutorul unei pietre ponce. Singura cerinţă, pentru a nu zgâria vasul de toaletă, este să umezeşti bine atât locul afectat, cât şi piatra ponce. Freacă bine, până ce rugina va fi îndepărtată complet.

5. Dezinfectează cu apă oxigenată

Apa oxigenată sau peroxidul de oxigen este o substanţă folosită în industria textilelor, în domeniul medical sau cel cosmetic. Acest lichid însă acţionează şi ca dezinfectant şi te ajută să elimini toate bacteriile care se află în WC. Toarnă jumătate de ceaşcă în vasul de toaletă şi lasă să acţioneze 30 de minute, apoi trage apa.

 

 

 

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>