Familie, Pentru El

Cum să scapi de burtă fără să mergi la sală

Distribuie articolul pe:

burta cÎnainte de a trage de fiare sau de a alerga pe bandă la sală, iată câteva sfaturi esenţiale care te vor ajuta să dai jos burta.

1. Stai în poziţie de drepţi.

Astfel, poţi da impresia că eşti cu cel puţin 2,5.kg mai slab decât în realitate, o spune Deborah L. Mullen, specialist în educaţie fizică şi sport. Uşor de zis greu de făcut. Cum s-ar putea trasnforma o acţiune singulară într-un obicei pe termen lung? Răpunsul este: pilates. Potrivit unui studiu efectuat pe o perioadă de 6 luni, pe un eşantion de 18 persoane care prezentau probleme cu spatele, Pilates-ul s-a dovedit a fi cea mai uşoara metodă de a îmbunătăţi postura practicanţilor şi întări atât muşchii abdominali cât şi pe cei ai spatelui inferior. Jessica Cassity, intructor de fitness dezvăluie două exerciţii foarte uşoare pe care le puteţi face fără ca măcar să vă daţi jos din pat care însă vor avea efecte fantastice asupra taliei voastre:

  1. Întinşi pe spate trageţi încet burta. Apăsaţi cu mâinile pentru a fi siguri că aţi expirat tot aerul din burtă. După care inspiraţi uşor. Repetaţi de 10 ori.
  2. Întindeţi-vă uşor până atingeţi cu pieptul genunchii. Reveniţi în poziţia iniţială şi răsuciţi corpul spre dreapta. Repetaţi mişcarea, însă de data aceasta vă rotiţi spre stânga. Faceţi 8 repetări atât la stânga cât şi la dreapta.

2. Mergeţi la culcare cu o oră mai devreme.

Toţi cei care îşi doresc să scape de grăsimea care le acoperă burta trebuie să ştie un lucru foarte important: alimentaţia sănătoasă împreună cu un program regulat de exerciţii fizice ajută să vă atingeţi obiectivul însă numai dacă vă odihniţi suficient. Lipsa somnului favorizează creşterea hormonilor de stres odată cu lărgirea taliei. Într-un studiu realizat de cercetătorii canadieni s-a descoperit faptul că adulţii care dormeau doar 5-6 ore pe noapte aveau cu 35% mai multe şanse să ia 5 kilograme în plus la greutate şi prezentau un abdomen cu 60% mai proieminent decât al persoanelor care dormeau 7-8 ore pe noapte.

3. Renunţaţi la apa minerală acidulată.

Este adevărat că atunci când vă este sete, apa acidulată pare o binecuvântare. Însă, potrivit nutriţionistului Palinski, gazele astfel inhalate vor avea ca rezultat rapid umflarea abdomenului. Tocmai de aceea este indicat să beţi apă plată, cel puţin 8 pahare pe zi pentru a fi siguri că sunteţi hidrataţi.

4. Creşteţi consumul de cereale şi proteine.

Carbohidraţii din cereale nu sunt doar sănătoşi dar vă ajută şi să aveţi un abdomen de invidiat. O spun cercetătorii de la Pennsylvania State University, care în urma unui studiu au descoperit că persoanele care consumă regulat cereale integrale scapă de două ori mai repede de grăsimea inestetică de pe burtă decât cei care nu mănâcă deloc cereale. Studiul a demostrat că cerealele integrale reduc producţia de insulină, un hormon care încurajează stocarea grăsimii, şi astfel talia devine rapid mai subţire.

5. Consumaţi pepene roşu la desert.

burta1Pepenele roşu este bogat în arginină, un aminoacid care ajută la pierderea greutăţii, potrivit unor studii realizate de Journal of Nutrition. Adăugarea argininei în dieta unei persoane creşte oxidarea grăsimii şi a glucozei şi favorizează creşterea musculaturii care arde mai multe calorii decât grăsimea. Tocmai de aceea este indicat ca în timpul verii să aveţi gustări pe bază de pepene roşu, iar în cealaltă perioadă a anului să consumaţi fructe de mare, alune şi seminţe, de asemenea bogate în acest aminoacid.

 

6. Mănâncă încet.

Când suntem stresaţi avem tendinţa să exagerăm inclusiv cu mâncarea sănătoasă. Cercetătorii au legat acest comportament de consumarea unor porţii mult mai mari ceea ce conduce automat la o burtă proeminentă. Potrivit doctorului Elissa Epel putem scăpa de acest obicei savurând fiecare îmbucătură, şi dând ascultare sentimentului de satietate, ceea ce înseamnă automat o scădere a cantităţii ingerate.

Sursa: debarbati.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>