Casă, Casă și grădină

Cum să păstrezi prosoapele moi și parfumate

Distribuie articolul pe:

prosop

Probabil că ai observat că prosoapele mai vechi nu mai sunt la fel de pufoase ca la început și că, în ciuda faptului că folosești detergent de bună calitate și chiar balsam de rufe, ele ajung la un moment dat să capete un miros specific, neplăcut.

Mirosul acela neplăcut este provocat de bacterii; iar asta nu înseamnă decât că nu l-ai spălat corect. Dacă vrei să ai prosoape moi, curate și parfumate, începe mai întâi prin a le spăla mai des. Un prosop de corp, de exemplu, poate fi folosit de maxim trei ori, asta deoarece la fiecare duș pierdem aproximativ zece milioane de celule moarte de piele.

Apoi, prosopul trebuie să se usuce bine de fiecare dată, la aer curat, iar atunci când îl speli e esențial să îl speli la o temperatură mai mare de 60 de grade.

Cum să ai prosoape moi și parfumate

Cel mai simplu truc pentru a avea prosoape moi și parfumate este să le pui, înainte de spălare, la înmuiat în apă rece cu oțet alb (în proporție de 3:1). Lasă-le peste noapte, apoi stoarce-le și spală-le la mașina de spălat, la minim 60 de grade. Încearcă ca de acum încolo să speli doar prosoape și să nu le mai amesteci cu hainele.

E suficient să folosești un detergent de calitate și, opțional, balsam. Însă soluția de apă rece cu oțet le va face din nou pufoase și va înlătura mirosul neplăcut din ele.

Și încă ceva… dacă nu ai mai curățat de mult timp mașina de spălat, e timpul să o faci!

Sursa: unica.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>