Familie, Pentru El

Cum asortăm cămaşa la cravată

Distribuie articolul pe:

camasa coperta

E esenţial să ştii cum să alegi o cămaşă potrivită şi foarte important să o combini cu cravata perfectă pentru ea. Iar, dacă lucrezi la birou, iar ţinuta de zi cu zi cuprinde aceste două piese, atunci trebuie să poţi face această combinaţie în fiecare dimineaţă şi, de preferinţă, fără să stai prea mult în oglindă.

De cele mai multe ori bărbaţii poartă greşit cravata la cămaşă. Greşeala lor constă în faptul că nu îşi asortează cravata la restul ţinutei, iar când vine vorba de asortare ar trebui să se ţină cont de culori, de proporţiile corporale şi de asortarea imprimeurilor între ele.
Un alt lucru foarte important este că o cravată nu se cumpără „de sine stătătoare” ci trebuie să te gândeşti foarte bine dacă se integrează în restul garderobei tale înainte să o cumperi sau dacă se va integra în ansamblul ţinutei pe care o vei purta.

Iată, aşadar, un mic ghid util care te ajută să asortezi corect cravata la cămaşă.

Ţine cont de asocierea cromatică

Un prim criteriu de care este bine să ţii cont atunci când vrei să-ţi accesorizezi cămaşa cu o cravată este combinaţia cromatică. Evident, opţiunile sunt nenumărate, dar pentru a fi sigur ca nu greşeşti, poţi alege una dintre cele mai simple trei combinaţii:

– cravata să fie complementară cu nuanţa cămăşii;
– cravata să contrasteze cu nuanţa cămăşii;
– cravata să aibă o nuanţă similară cu cea a cămăşii.

Pentru a înţelege mai uşor schema, poţi analiza roata culorilor.

camasa

De exemplu, pentru roşu, culoarea complementară este cea opusă, adică verdele, în timp ce culorile contrastante sunt cele aflate la distanţa de trei secţiuni (galben, albastru), iar cele similare sunt cele aflate în stânga şi în dreapta (violet, oranj).

De fiecare dată când îţi cumperi o cravată, reţine că aceasta trebuie să aibă o nuanţă mai închisă decât cea a cămăşii. Astfel ajungi la o altă regulă de bază: cravata trebuie aleasă în funcţie de cămăşile pe care le ai în garderobă şi nu invers.

Asortarea cravatei la cămăşile monocromatice

Cămăşile uni sau monocromatice sunt piese de bază, iar nuanţele predominante sunt cele deschise, de obicei alb impecabil, albastru pastel sau roz pastel. Sigur, poţi avea în garderobă şi cămăşi închise la culoare, cum ar fi negru sau bleumarin. În acest caz, cravata trebuie să aibă o nuanţă contrastantă puternică, pentru a se remarca uşor în ţinută.

Cea mai versatilă este cămaşa albă. La ea poţi asorta orice tip de cravată, indiferent de model sau imprimeu. Chiar şi când vine vorba despre culori, opţiunile sunt aproape infinite.

camasa alba1

camasa alba2Dacă alegi să porţi cămăşi albastru pastel, perfecte pentru a-ţi pune în valoare masculinitatea, te poţi ghida după următoarele reguli:

– alege o cravată într-o nuanţă din aceeaşi paletă cromatică precum cămaşa, dar cu un ton mai închis (de exemplu, o cravată bleumarin, cu imprimeu subtil sau cu polka dots).

– pentru contrast, este bine să alegi cravate în nuanţe precum burgundy sau galben-muştar.

– pentru a obţine un ansamblu complementar, alege o cravată portocaliu ars.

camasa albastra

camasa albastra1

Cămăşile roz pastel sunt foarte moderne şi uşor de purtat, în special la costumele business sau casual, iar asortarea cravatei este relativ simplă. Tot ce trebuie să faci este să alegi un accesoriu într-o nuanţă mai închisă de violet sau mov, verde închis sau bleumarin.

camasa roz

camasa roz1camasa roz2

Asortarea cravatei la cămaşa în dungi

Cămăşile în dungi sunt şi ele foarte versatile, mai ales că pot fi purtate foarte bine şi fără sacoul costumului. La astfel de cămăşi este bine să alegi cravate monocromatice sau cravate cu imprimeu dungat ori cu motive geometrice.

O atenţie mai mare ar trebui să acorzi cravatelor dungate. Dungile ar trebui să fie oblice şi ar trebui să se diferenţieze de cele de pe cămaşă prin mărime. Până la urmă, totul ţine de preferinţele personale, de aceea este bine să încerci diferite combinaţii, pentru a-ţi da seama ce te prinde mai bine.

camasa in dungi1

camasa in dungi2camasa in dungi3Asortarea cravatei la cămaşa în carouri

Cămaşa în carouri este ceva mai pretenţioasă când vine vorba despre asortare, întrucât deja are un model vizibil. Prin urmare, cravata trebuie să vină şi ea cu un imprimeu de impact, altfel rolul ei ar fi mult diminuat. Iată câteva reguli care te vor ajuta să asortezi cravata la cămaşa în carouri:

– alege o cravată într-o nuanţă similară, contrastantă sau complementară cu cea a carourilor. De exemplu, o cravată bleumarin va arăta senzaţional la o cămaşă cu carouri albastru pastel.

– alege o cravată cu dungi oblice mari sau cu polka dots, dacă vrei să iasă în evidenţă alături de carouri.

– dacă ai o cămaşă cu carouri multicolore, alege o cravată monocromatică care să aibă una dintre nuanţele de pe cămaşă.

Se recomandă să eviţi cravatele cu imprimeu paisley sau geometric, deoarece ar putea încărca prea mult ţinuta.

camasa in carouri

camasa in carouri1

Sursa: costumecomanda.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>