Copii, Familie

Coşmarurile la copii

Distribuie articolul pe:

cosmar copii

Visele, plăcute sau nu, sunt subiect de studiu de foarte multă vreme pentru specialiștii din domeniu. Unii dintre noi nu acordăm defel atenție acestora, alții însă consideră că există înțelesuri ascunse în spatele experiențelor pe care le avem noaptea.

La fel ca toată lumea, și copiii noștri experimentează visele și coșmarurile, iar specialiștii vin cu idei, presupuneri și interpretări ale acestora, susținând că părinții pot afla multe lucruri despre modul în care gândește copilul și despre starea emoțională a acestuia analizând coșmarurile pe care le are.

Iată care sunt cele mai des întâlnite coșmaruri la copii:

Visează monștri

Asta explică probabil și frica lor față de monștri închipuiți. Sau poate că visele sunt provocate de monștri imaginari. Oricum ar fi, specialiștii spun că acest tip de coșmar poate să apară atunci când părinții dau dovadă de comportament violent și țipă de față cu cel mic, chiar dacă atitudinea violentă nu este întreptată în direcția lor.

Visează căderi în gol

Cu toții am avut adeseori asemenea vise, când ne pierdem echilibrul și cădem. Atunci când vorbim de copii, oamenii de știință susțin că de cele mai multe ori cauza o reprezintă probleme medicale pentru infecțiile urechii sau probleme ale timpanului.

Visează insecte

Acestea pot fi tot felul de gândaci uriași care intră în camera lor. Specialiștii spun că situațiile declanșatoare ale acestui tip de coșmaruri pot fi probleme în familie, divorțuri, schimbarea domiciliului, vizite îndelungate ale rudelor etc. Practic, o invazie a spațiului propriu de confort și siguranță.

Visează că o ființă pașnică devine violentă

Spre exemplu, un cățel sau o pisică pașnică îi atacă sau îi mușcă brusc, ori o jucărie prinde viață. Părinții pot deduce din asemenea vise că în anturajul copilului lor se află persoane cu o atitudine pașnică și blândă, dar care dau dovadă uneori de o atitudine agresivă, violentă.

Sursa: bunadimineata.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>