Știri

Copierea de muzică sau filme pe CD sau DVD este ilegală

Distribuie articolul pe:

Stiri

Înalta Curte din Marea Britanie a decis că este ilegală copierea pe CD sau DVD a filmelor şi a muzicii pentru a proteja deţinătorii drepturilor de autor, care s-au plâns că pierd milioane de lire sterline anual.

Dacă în multe ţări operaţiunea de a scrie pe un suport DVD sau CD a filmelor sau a muzicii este una uzuală, în Marea Britanie dacă faci acest lucru încalci legea, informează The Independent. Pentru a proteja drepturile de autor, Înalta Curte din Marea Britanie a luat o decizie care ar părea aberantă în alte state: copierea de muzică sau filme pe CD sau DVD este ilegală.

Legea a mai fost în vigoare în Marea Britanie, a fost abrogată, dar s-a revenit din nou asupra ei, deoarece proprietarii drepturilor de autor s-au plâns că pierd milioane de lire sterline din cauza pirateriei. Cu toate acestea, legea permite copierea de muzică şi filme pentru uz personal, în scopul de le folosi şi pe alte gadget-uri: Ipod, tablete.

Sursa: gandul.info

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>