Business

Cîteva întrebări la care trebuie să ştii răspunsul înainte de a începe o afacere

Distribuie articolul pe:

afacere-coperta

Să conduci o afacere nu este un lucru simplu, de aceea trebuie sa fii pregatit bine inainte de a te apuca de ceva nou.Chiar dacă este dificil să planifici fiecare posbilitate şi provocare care poate interveni, poţi să îţi deschizi calea succesului gândindu-te la cinci lucruri înainte să începi o afacere.

1. Am stabilit scopurile şi am un plan pentru a le îndeplini?Fără o idee clară a direcţiei în care vrei să mergi sau cum poţi ajunge acolo, te poţi bloca printre etapele începerii unei afaceri, fiind nevoit să faci faţă stresului şi a frustrării. Unul dintre cei mai importanţi paşi este stabilirea scopurilor care evidenţiază ceea ce vrei să îndeplineşti pe termen scurt (o lună, trei luni, şase luni, etc.), sau pe termen lung (doi ani, cinci ani, etc.). Odată ce ţi-ai creat scopurile, este momentul să te asiguri că ai un plan pentru afacerea ta care să te ghideze mai departe. Trebuie să îţi înţelegi motivaţia pentru începerea afacerii.

2. Voi fi capabil să urmez planul fără să sar etape sau să încalc vreo lege?

Există un număr de legislaţii pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când începi o afacere. Iată o listă a câtorva lucruri  pe care trebuie să le iei în seama:

• Deciderea structurii afacerii (parteneriat, individuală, corporaţie, societate cu răspundere limitată);

• Înregistrarea unui nume al afacerii;

• Planificarea taxelor.

3. Sunt conştient de implicarea financiară pe care o presupune afacerea?

Banii reprezintă o problemă majoră când începi o afacere, în special dacă afacerea ta are cheltuieli ridicate încă de la început. Unele opţiuni de finanţare includ decizia de a nu renunţa la jobul iniţial sau de a alege un job part-time până se va pune pe picioare afacerea.

4. Am parte de susţinerea potrivită?

Sprijinul tău constă în familie, prieteni, colegi, etc. Când eşti sprijinit de oamenii care contează pentru tine, îţi vei da seama ca poţi trece peste orice obstacole.

5. Am calităţile necesare pentru a fi antreprenor?

A fi un om de afaceri de succes presupune un mix unic între personalitate şi trăsături de caracter specifice oamenilor de afaceri. Deşi nu există o formulă standard care face ca o persoană să aibă mai mult succes decât alta, unele trăsături de personalitate pozitive pot facilita procesul începerii afacerii, incluzând pasiune, dedicare şi auto-disciplină.

Trebuie să te gândeşti la aceste cinci întrebări pentru a clarifica situaţia afacerii tale, ca apoi să permiţi entuziasmului să distrugă teama.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>