Călătorește, Descoperă

Cipru – ţara în care poţi să ai o vacanţă perfectă

Distribuie articolul pe:

limassol-coperta

Geografic, Cipru este un mic colţ de rai. A treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, populată în egală măsură de turişti, vulturi grifoni, livezi de lămâi şi ruine. Avanpost comercial şi militar, vechi de peste 9000 de ani, Cipru este la o aruncătură de ancoră de Turcia, în timp ce spre est se întrevăd ţărmurile siriene.

Este o destinaţie turistică foarte populară, în special datorită conexiunii sale cu zeităţile greceşti ca Afrodita şi Adonis şi a rămăşiţelor arheologice ce au o vechime de mai mult de 10 000 de ani.

Relieful insulei este dominat de două lanţuri muntoase, Munţii Troodos şi Kyrenia, şi Câmpia Centrală care cuprinde Mesaoria. Prin Câmpia Mesaoria trece râul Pedieos, care este cel mai lung de pe insulă. Cel mai înalt punct de pe Cipru este Muntele Olimp cu o înălţime de 1952 metri. Cele mai vestite plaje din Cipru, Ayia Napa şi Protaras, oferă atât localnicilor, cât şi turiştilor posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice.

Capitala insulei, Nicosia, este localizată central, fiind cel mai mare oraş al insulei, ce se mândreşte cu un centru modern, dar şi zone unde parcă timpul a stat în loc. Alte destinaţii turistice populare sunt Larnaca, cel mai vechi oraş al insulei, cu multe atracţii turistice şi hoteluri amplasate strategic pentru a avea o superbă vedere la mare, Paphos şi Limassol, care sunt de obicei alese datorită posibilităţilor pe care le oferă în vederea practicării sporturilor nautice, dar şi datorită ofertei variate de magazine şi restaurante şi muzeelor ce introduc turiştii în istoria şi specificul locului. Limassol este al doilea oraş ca mărime şi are cel mai mare port de pe insulă. Este cunoscut în special ca cea mai mare zonă a insulei în care se produce vinul, iar turiştii ar putea să fie interesaţi să viziteze numeroasele sale vinării şi să participe la Festivalul Vinului. Al treilea oraş ca mărime, Paphos, a fost cândva capitala insulei şi este locul zeiţei şi protectoarei insulei, Afrodita. Zona este plină de legende şi mituri, are unele dintre cele mai frumoase peisaje pe care le puteţi admira în Cipru şi multe tezaure arheologice pe care ar trebui să le vedeţi.

Protaras

Paphos1Paphos

palatul arhiepiscopului Ciprului

orasul-nicosia-cipru

nicosia-city

nicosia1

nicosia_2

nicosia

Munţii Troodos

Limassol3

Limassol1

Limassol

Larnaca2

Larnaca

Ayia Napa

Asprokremmos_Dam_Paphos_Cyprus-99_0

aquariumul din paphos

 

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>