Copii, Familie

Cele mai periculoase obiecte din casă pentru copii

Distribuie articolul pe:

pericol

Copiii, în general, sunt foarte curioşi, dar uneori se pot răni fără să-şi dea seama. Sunt tentaţi să bage degetele în priză sau să se joace cu diferite cabluri care sunt periculoase. De asemenea, trebuie să ai grijă şi la obiectele din maşină si nu numai. Astfel, iată o listă cu cele mai periculoase obiecte din casă.

Maşina de spălat vasele. Din ce în ce mai des întâlnită şi la noi, maşina de spălat vasele se află mai mereu la nivelul copilului şi este plină de instrumente ascuţite şi detergenţi. Îţi sugerăm să blochezi mereu maşina de spălat vase. Chiar şi atunci când funcţionează. Şi pune detergent în maşina de spălat vase chiar înainte să o porneşti.

Aragazul şi cuptorul. Din acest punct de vedere, lista accidentelor posibile este aproape nesfârşită. Copiii îşi pot vărsa pe ei oalele cu alimente fierbinţi, se pot căţăra pe uşa cuptorului şi să cadă peste aragazul aprins, pot cădea cu uşa cuptorului sau, în cazul incorporabilelor insuficient ancorate, acestea se pot răsturna peste ei.
Baloanele. Pediatrii explică faptul că baloanele de latex sunt cu atât mai periculoase cu cât ele sunt capabile să se muleze exact pe gâtul copilului, şi să blocheze total căile respiratori.
Pernele, jucăriile de pluş, saltele moi şi păturelele pot fi extrem de periculoase pentru bebeluşi din cauza riscului de sufocare.

Obiectele la mâna a doua. Uneori, obiectele la mâna a doua pot avea părţi lipsă sau defecte ascunse, care îi pot pune în pericol pe cei mici, fie că e vorba despre un scaun de maşina care a fost deja implicat într-un accident şi a cărui structură de rezistentă a fost deja avariată, fie că discutăm despre un scaun de masă căruia îi lipsesc centurile sau despre o jucărie de pluş uşor descusută, din care iese umplutura.

Uleiurile şi spumantele de baie. Ele conţin o substanţă care, inhalată, produce leziuni ireversibile la nivelul plămânilor, sau chiar moartea.

Poşetele. Musafirii care vin în vizită au cu siguranţă în poşetă o mulţime de lucruri care îl pot răni pe cel mic: truse de unghii, unghiere, detergenţi pentru mâini, medicamente, bomboane şi aşa mai departe.

Gemurile deschise. Este inutil de menţionat câte accidente se produc anual din cauza geamurilor deschise sau pe care cel mic ajunge sa le deschidă.

Storurile şi jaluzelele sunt printre cele mai periculoase obiecte din casă, din cauza riscului de strangulare.

Plantele în ghivece. Deşi recunoscute ca fiind minunate pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din locuinţă, unele plante sunt toxice pentru copii şi trebuie ocolite.

Televizorul. O statistică recentă arată ca televizorul este unul dintre cele mai periculoase obiecte din locuinţă, pentru un bebeluş care începe să meargă şi să se caţere peste tot. De aceea se recomandă fixarea televizorului pe perete, pentru a evita riscul ca în cădere să îl lovească pe cel mic.

Veiozele. Veiozele prezintă un risc triplu: curentare, arsură şi tăiere în cioburile de sticla. Alege cu atenţie veioza pentru camera copilului şi pentru dormitorul tău!

Bateriile. Se află în jucării, telecomenzi şi alte o mie de obiecte la care are acces copilul. Cele mai periculoase sunt bateriile mici şi rotunde care, odată ingerate, se pot dovedi fatale în numeroase cazuri.

Baia este un loc în care pândesc nenumărate pericole. Căderea în cada cu apă, manipularea de substanţe chimice lăsate la îndemână (sau puse într-un dulap neasigurat), ingerarea accidentală de medicamente sau detergenţi şi săpunuri pentru baie, iată doar câteva dintre pericolele la care sunt expuşi copiii mici.

Caloriferele mobile. Iarna, caloriferele mobile pot fi foarte de folos în casă. Însă trebuie să ai grijă unde le pui. Mai ales pentru că nu e în regulă să pui obiecte inflamabile în apropiere. Aşadar, încearcă să pui caloriferul acolo unde copilul tău nu se joacă cu hârtie sau acolo unde nu sunt draperii.

Sursa: clubulbebelusilor.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>