Călătorește, Descoperă

Cele mai periculoase drumuri din lume

Distribuie articolul pe:

De cele mai multe ori, aceste drumuri se găsesc în zone îndepărtate de civilizaţie, fără o infrastructură adecvată. Doar privind la poze cu astfel de trasee ţi se face frică. În continuare prezentăm un top al celor mai periculoase drumuri din lume.

1. „Drumul Morţii” (Bolivia) Este un un drum de aproximativ 65 de kilometri, care face legătura între capitala boliviană La Paz şi regiunea Yungas. Potrivit statisticilor, între 200 şi 300 de oameni mor în fiecare an pe respectiva şosea, care este mărginită de numeroase cruci care marchează locurile în care au avut loc accidente mortale – de obicei, locurile de unde s-au prăbuşit maşinile în gol.

drumul mortii

drumul mortii 2

drumul mortii 1

2. Drumul-tunel Guoliang (China) Tunelul se află în muntele Taihang din provincia Human. Este vorba de un tunel săpat în stâncă, lung de 1.200 de metri. El are 5 metri înălţime şi 4 metri lăţime şi are o vizibilitate redusă. Un sătuc mic din Guoliang stă cocoţat pe partea de sus a muntelui, iar până acum ceva timp, singura modalitate de a ajunge la el era să înconjori o grămadă de stânci şi pante abrupte. Aşa că sătenii din regiune au hotărât să sape în stâncă un drum-tunel, care le-ar uşura mult deplasarea. Acum acest drum-tunel a devenit o adevărată atracţie pentru turiştii iubitori de senzaţii tari.

Guoliang Tunnel Road

Guoliang Tunnel Road 2

Guoliang Tunnel Road 1

3. Drumul siberian spre Yakutsk (Rusia) Este drumul care face legătura între Moscova şi Yakutsk, dar numai partea siberiană se prezintă astfel. În această regiune, iarna durează circa 10 luni. Dar când zăpezile se topesc poţi rămâne blocat până la următorul îngheţ din cauza noroiului, deoarece drumul nu este asfaltat.

Siberian Road to Yakutsk

Siberian Road to Yakutsk 2

Siberian Road to Yakutsk 1

4. Autostrada Halsema (Filipine) Alunecările de teren şi căderile masive de stânci şi pietre sunt întâlnite de-a lungul autostrăzii Halsema ce legă două localităţi la nord de Luzon, o regiune din Filipine. Unele porţiuni ale drumului nu sunt asfaltate şi trec pe marginea unor văi de circa 300 metri înălţime. În timpul sezonului ploios, este aproape imposibil de călătorit pe acest drum.

Halsema highway 2

Halsema highway 1 - Copy

Halsema highway

5. Autostrada Sichuan – Tibet (China) Având o lungime de 2.412 kilometri, drumul porneşte de la Chengdu şi se termină la Lhasa. Autostrada traversează 14 munţi, cu o altitudine cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de metri, zone în care se înregistrează frecvent alunecări de teren şi căderi de stânci.

Highway Sichuan - Tibet

Highway Sichuan - Tibet 2

Highway Sichuan - Tibet 1

6. Drumul Trollstigen (Norvegia) Este situat în regiunea norvegiană Rauma. Virajele strânse, urcările şi coborârile abrupte şi porţiunile de drum foarte dificile de parcurs îl fac atât de periculos, încât autorităţile norvegiene îl închid iarna şi la începutul primăverii din cauza ninsorilor abundente. Acest drum are o înclinaţie de 9% şi 11 curbe tip “ac de păr”, totul într-un minunat peisaj montan.

road Trollstigen

road Trollstigen 2

road Trollstigen 1

7. Selvio Pass (Italia) Situat la graniţa cu Elveţia, este cel mai înalt drum din Italia. Şoseaua traversează trecătoarea Stelvio şi are 48 de curbe “ac de păr” situate la cota de 2700 metri deasupra nivelului mării. Este cunoscut de asemenea şi ca drumul ”celor trei limbi”, deoarece traversează mai multe localităţi unde se vorbesc limbile germană, italiană şi romancio.

Selvio Pass

Selvio Pass 2

Selvio Pass 1

8. Drumul Fairy Meadows (Pakistan) Situat la poalele muntelui pakistanez de 8125 m, Nanga Parbat, Fairy Meadows este o destinaţie pitorească pentru excursioniştii, fotografii şi alpiniştii care vor să ajungă în vârful enorm pentru a se bucura de peisaj. De la podul Raikot până la satul Tato, acest „drum“ oferă şoferilor toate caracteristicile nebuneşti ale unui traseu de munte. Este îngust, nepavat, abrupt şi, desigur, nu există nici un parapet. Ultima porţiune a acestui drum trebuie parcursă ori cu bicicleta, ori pe jos.

Fairy Meadows Road

Fairy Meadows Road 2

Fairy Meadows Road 1

9. Zoji Pass (India) Face legătura dintre unele localităţi din munţii Himalaya şi câmpiile de mai jos. Este un drum periculos cu precădere iarna şi din cauza căderilor masive de zăpadă. Zoji Pass ajunge până la cota de 3500 metri altitudine, iar în unele porţiuni drumul atinge lăţimea de doar 2 metri.

Zoji Pass

Zoji Pass 2

Zoji Pass 1

10. Autostrada James Dalton (Alaska) Este un drum comercial, acoperit cu pietriş, care traversează tundra. Dacă doriţi să-l traversaţi, trebuie să aveţi mai mult decât o roată de rezervă şi câteva parbrize. Companiile care închiriază maşini interzic traversarea pe acest traseu.

James Dalton Highway

James Dalton Highway 2

James Dalton Highway 1

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>