Călătorește, Descoperă

Cele mai curate ţări ale lumii

Distribuie articolul pe:

Poluarea generată de monoxidul de carbon emanat de fabrici sau de automobile, reprezintă principala problemă a lumii. Efectul de seră este, la ora actuală, un mare pericol atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Există, însă, ţări care au găsit soluţii pentru diminuarea poluării şi a efectului de seră. În top zece cele mai curate ţări din lume, opt sunt din Europa.

1. Elveţia

Într-un top 10 al celor mai curate ţări din lume, realizat de Universitatea Yale, Elveţia, denumită şi „Raiul pe Pământ”, ocupă primul loc, fiind cunoscută ca având cel mai curat aer, cea mai bună apă, dar şi cea mai bună calitate a vieţii.

elvetia

 

 

 

 

 

 

 

2. Luxemburg

Al doilea loc în top este ocupat de Luxemburg, o ţară cu o populaţie de numai 540.000 de locuitori. Denumită şi „inima verde a Europei”, Luxemburgul este considerată cea mai bogată ţară din Europa şi a doua din lume, având oraşe puternic industralizate, dar şi păşuni verzi întinse.

luxemburg

 

 

 

 

 

 

3: Australia

Cu o populaţie de 22,68 milioane de locuitori, Australia ocupă poziţia a treia în topul celor mai curate ţări ale lumii. Cu o politică conservatoare, pe modelul Marii Britanii, Australia ocupă şi locul zece în topul celor mai bogate ţări ale lumii, având drept motoare turismul, dar şi zăcămintele de cărbune.

Australia

 

 

 

 

 

 

 

4. Singapore

Pe locul patru în topul celor mai curate ţări ale lumii se situează Singapore, fiind şi o destinaţie turistică de top. În Singapore, mestecatul gumei este considerată infracţiune, iar peste tot în toaletele publice sunt amplasate stickere care îţi reamintesc să tragi apa şi să te speli pe mâini.

singapore

 

 

 

 

 

 

 

5. Cehia

Această ţară a intrat în topul mondial al curăţeniei pe locul cinci, pentru un mediu urban de viaţă şi curăţenie urbană.

Cehia

 

 

 

 

 

 

 

6. Germania

Germania şi-a depăşit norma privind determinarea de a intra în topurile celor mai curate ţări din Europa şi nu numai: ţara şi-a redus drastic cota poluării şi a intrat chiar pe locul şase în indexul „curăţeniei“ mondiale.

germania

 

 

 

 

 

 

 

7. Spania

Spania, localizată în sud-vestul Europei, este o ţară curată, având o rată a poluării printre cele mai mici din lume, nu doar din Europa.

spania

 

 

 

 

 

 

 

8. Austria

Austria a reuşit să intre în topul mondial al celor mai curate ţări, aflându-se pe locul al optulea. Având un mediu curat şi plină de monumente istorice, Austria este printre cele mai curate ţări din Europa şi nu numai, cu o rată scăzută a poluării, cu un mediu de muncă şi de sănătate foarte bun.

austria

 

 

 

 

 

 

 

9. Suedia

Suedia este o parte a peninsulei scandinave renumită pentru nivelul său ridicat de curăţenie atât în Europa, cât şi în lume. Suedia este una dintre cele mai fericite şi bogate ţări, iar suedezii au o speranţă de viaţă mare tocmai datorită atmosferei curate.

suedia

 

 

 

 

 

 

 

10. Norvegia

Norvegia este una dintre cele mai reci şi mai puţin poluate ţări din lume. Ţara scandinavă are şi una dintre cele mai puternice economii din lume. În ceea ce priveşte calitatea vieţii, Norvegia se află pe al treilea loc la nivel mondial. Deşi a scăzut puţin faţă de anii trecuţi, Norvegia şi-a păstrat locul printre cele mai curate ţări din Europa, dar şi din lume.

norvegia

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>