Curiozități, Descoperă

Cele mai ciudate meserii din lume

Distribuie articolul pe:

LOVE IS STRANGE - 2014 FILM STILL - John Lithgow as Ben - Photo Credit: Jeong Park/Sony Pictures Classics

 

Rari sunt privilegiaţii sorţii care pot declara oricând, la orice oră şi cu mâna solemn aşezată pe inimă, că sunt pe deplin mulţumiţi şi împliniţi de serviciul sau cariera lor. Din nevoia de bani, unii ajung să facă meserii neobişnuite, care par inutile, dar deşi nu ne vine să credem, acestea sunt meseriile din care ei îşi câştigă pâinea. Unele sunt periculoase, unele scârboase, pe când altele sunt de vis. Iata cateva din meseriile incredibile.

Bunica de împrumut

Australienii iau de bună expresia „cine nu are bătrâni, să îşi cumpere”. Singura problemă e că ei nu cumpără bătrâni, ci pot să închirieze o bunică. Numele firmei este „Bunică de închiriat”, iar sloganul acesteia asigură toţi interesaţii: „Poţi avea încredere în bunicile noastre”. Astfel, dupa ce ies la pensie, bătrânelele din Sydney pot să devină bunici cu normă întreagă, să meargă la final de săptămână şi nu numai, să facă prăjituri, curăţenie, să citească şi să se joace cu nişte „nepoţi” ai căror părinţi o plătesc pentru aceste servicii.

Femeie de serviciu dezbrăcată

Da, să faci curăţenie dezbrăcată se plăteşte mai bine decât se plăteşte curăţatul cu hainele pe tine. O demonstrează compania The Natural Cleaning din Africa de Sud, care îşi trimite angajatele acolo unde este nevoie să fie făcută ordine, arătând şi că meseriile neobişnuite sunt la mare căutare astăzi. Pe lângă curăţenie, angajatele acestei companii mai oferă şi servicii de contabilitate şi consultanţă juridică, tot dezbrăcate. Plata se face la oră, lucru care ar putea să te ducă cu gândul la prostituţie, dar acesta este unul dintre lucrurile netolerate de politica firmei.

Om care îşi cere scuze

Te pricepi să îţi ceri iertarea atât de bine de la cei apropiaţi, încât îi aduci pe aceştia direct la picioarele tale? Ei bine, află că te-ai potrivi foarte bine unor firme japoneze, care angajează oameni care îşi cer scuze. Ce meserie ciudată, te gândeşti! Este normal ca peste tot în lume să existe oameni supăraţi, oameni care consideră că merită mai multă apreciere (şi să le fie cerute scuze). Serviciile se plătesc, bineînţeles, iar plânsul costa puţin mai mult. De altfel, trebuie să şi depui un efort mult mai mare pentru a plânge, nu?

Curăţător de excremente animale

Ei bine, la o meserie atât de ciudată cine să se gândească, dacă nu americanii? Oricât de ciudat ar părea, în Statele Unite există oameni a căror meserie este aceea de a strânge mizeria pe care animalele de companie o lasă în urmă când îşi fac nevoile. Cel mai probabil, aceşti meseriaşi sunt mai bine plătiţi decât persoanele pe care le poţi angaja pentru a-ţi plimba câinii. Un lucru este sigur: o meserie ca aceasta necesită multă răbdare şi o nevoie foarte acută de bani.

meseriiÎndesător de persoane în metrou

Împinge tare și cu determinare, calitate ce trebuie să o ai dacă vrei să lucrezi în Japonia la gura metroului. Guvernul japonez angajează personal ca să îndese oamenii în metrou la orele de vârf pentru a exploata la maxim tot spațiul liber.

Portretist specializat în cenuşă

În această meserie nu este vorba de orice fel de cenuşă, ci doar de cenuşa obţinută în urma incinerării unei persoane. Astfel, crematoriul din Virginia (Statele Unite ale Americii) oferă oamenilor posibilitatea de a-şi păstra persoanele dragi într-o formă cât mai autentică. Portretiştii nu cer mult pentru operele lor, preţurile începând de la 127 de dolari. Imaginează-ţi câte vieţi, poveşti şi amintiri trec prin mâinile acestor portretişti!

Partener de închiriat

Aceste servicii de închiriere sunt tot mai populare în lumea asiatică. Acum asiaticii pot să scape foarte uşor de întrebările deranjante pe care familia le pune la mesele din weekend, în legătură cu viaţa lor amoroasă. Mai mult, pot oricând să aibă un partener pentru nunta unei verişoare, un iubit pentru o cină romantică în cupluri sau un companion pentru o seară de jucat cărţi cu verişoarele venite în vizită. Dar totul costă, evident.

meserii4 coDegustator de mâncare animală

Cineva trebuie să o facă și pe asta, să testeze ce înghit prietenii noștri blănoși. Nu numai că trebuie să se asigure că miroase și are un gust bun, trebuie să o mestece pentru a garanta o consistență și o alimentație corectă pentru animalele noastre preferate. Ei bine, dacă nu o poți băga în gură, nu te aștepta ca și câinele tău să o facă.

“Giugiulitor” șef        

Exact, ai auzit bine, meseria asta se practică în Japonia într-o cafenea unde pentru un dolar, poți fi strâns în brațe de o femeie reală. Cauți pe cineva pentru o conversație și puțin contact uman, pentru 60 de dolari pe oră visul poate deveni realitate.

Tester de tobogane cu apă

Pare ocupația perfectă. Călătorești pe cheltuiala firmei și vizitezi parcuri acvatice, unde testezi toboganele cu apă. Atenție, fișa postului spune clar, clasificarea toboganelor se face conform următorilor factori: împroșcarea apei și factorul de adrenalină.

Pipăitor al feței

Te-ai întrebat vreodată cum companiile de înfrumusețare afirmă cu certitudine că produsul lor îți lasă o piele catifelată? Ei bine, o persoană face asta pentru ei. Stă  toata ziua și pipăie modele pentru a observa cât de netedă și delicată este pielea unei persoane după aplicarea produsului.

Inspector al mirosului

Deodorantul tău nu funcționează din pură întâmplare. Această muncă este realizată de profesioniști dotați cu un nas fin pentru adulmecarea mirosului neplăcut de sub braț. Ei asigură funcționarea corectă a deodorantului atunci când iese pe piață.

meserii5Barbatul specializat în săritul pe saltele

Numele lui este Reuben Reynoso şi spune că această slujbă nu este pentru toată lumea, fiind foarte istovitoare. El sare pe 3 saltele pe zi şi nu este nici o joacă în asta, căci o asemenea saltea costa 2.750 de dolari.

Ascuţitor de creioane profesionist

Poţi să îţi ascuţi creionul şi singur, bineînţeles, dar de ce ai face-o atunci când poţi să apelezi la ajutorul unui profesionist? David Rees le face mai ascuţite decât au fost vreodată, returnându-le şi cu un certificat de calitate. La final, după ce sunt împachetate în fel de fel de tuburi de plastic, creioanele arată de parcă ar fi rodul unui experiment ştiinţific.

meserii3Se holbează cum se usucă vopseaua

Australianul Paul McCorkell poate primi premiul pentru cea mai plictisitoare meserie din lume. El trebuie să privească cum se usucă vopseaua pe pereţi sau de pe bannere. „Nu mă holbez 2 ore cum se usucă vopseaua, trebuie sa testez calitatea ei. Mă uit regulat şi evaluez diferenţele. Trebuie să ne asigurăm că se usucă uniform”, a explicat bărbatul.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>