Curiozități, Descoperă

Cele mai ciudate coincidenţe din istorie

Distribuie articolul pe:

Einsteina-coincidentaMulţi oameni nu cred în coincidenţe, dar ele există sau cel puţin aşa arată istoria. Unii oameni cred că deși coincidența este potrivirea neașteptată a unor evenimente sau fapte, aceasta a dovedit de-a lungul vremii că nimic nu este întâmplător. Până și omul de știință Albert Einstein spunea la un moment dat despre coincidență că „este modul lui Dumnezeu de a rămâne anonim”.

Vă prezentăm mai jos câteva coincidențe bizare, care s-au făcut marcate în istoria lumii.

1. Faimosul scriitor Mark Twain s-a născut pe 30 noiembrie 1835, în aceeaşi zi în care a fost observată prima apariţie a cometei Halley, una dintre cele mai rare comete care reapare pe cer la interval de aproximativ 76 de ani. Nu ar fi nimic neobişnuit în asta, dacă scriitorul nu ar fi murit exact în aceeaşi zi când Halley a reapărut pe cer, în 1910. Mai în glumă, mai în serios, Mark Twain a prezis că „a venit odată cu cometa şi va pleca odată cu ea.”

2. În 1899 un barbat a fost lovit de un fulger în timp ce stătea în curtea lui din Taranto, Italia. 30 de ani mai târziu, fiul său a murit lovit de un fulger, în acelaşi loc. Pe data de 8 octombrie 1949, Rolla Primarda, nepotul primei victime a murit în aceleaşi condiţii: lovit de un fulger, în acelaşi loc.

3. Astronomul sud-african, Daniel du Toit ținuse o conferință despre moartea care poate veni instantaneu. După conferință a mâncat o bomboană și a murit.

4. În 1983, Henry Ziegland şi-a părăsit iubita care din acest motiv s-a sinucis. Pentru a se răzbuna, fratele său l-a urmărit în grădina casei sale şi a încercat să-l împuşte, dar nu a reuşit. Glonţul i-a zgâriat faţa victimei, dar s-a oprit într-un copac. În cele din urmă, fratele iubitei sale s-a sinucis şi el. 20 de ani mai târziu, Ziegland a decis să taie copacul, dar nu a reuşit cu loviturile toporului. Astfel, el a utilizat dinamita pentru a-l arunca în aer. În acel moment, glonţul a zburat din copac şi l-a lovit în cap, provocându-i moartea pe loc.

5. În Detroit, în 1930, o mamă inconştientă şi-a lăsat copilul nesupravegheat, iar acesta a cazut de la balcon! A avut însă uluitorul noroc de a pica peste sărmanul Joseph Figlock. Atât Figlock cât şi copilul au scăpat ca prin minune. Un an mai târziu, acelaşi bebeluş a picat de la acelaşi balcon peste acelaşi om. Din nou, au scăpat nevătămaţi.

6. În anul 1975, în Bermuda, un om care mergea pe o motoretă a fost lovit de o maşină de taxi şi a murit. Tragedia s-a întâmplat după un an de la moartea fratelui său care conducea aceeaşi motoretă, pe aceeaşi stradă şi care a fost ucis de acelaşi taximetrist.

7. Jean Marie Dubarry, un bărbat de origine franceză, a fost executat la 13 februarie 1746 pentru uciderea tatălui său. 100 de ani mai târziu, un alt francez numit tot Jean Marie Dubarry a fost executat din acelaşi motiv: pentru uciderea tatălui său.

8. Gemenii Kim Lewis şi Jim Springer au fost separaţi la naştere, fiind adoptaţi de familii diferite. Ambele familii au numit baieţii Jim. Cei doi fraţi au crescut fără să ştie unul de altul; totuşi, amândoi au făcut o carieră în drept, s-au căsătorit cu femei numite Linda; soţiile lor au născut amândouă baieţi. Kim Lewis şi-a numit fiul James Alan, iar Jim Springer l-a numit James Allan. La câţiva ani de la căsătorie, gemenii au divorţat şi s-au recăsătorit cu alte femei, ambele numite Betty. Şi amândoi au avut câte un câine cu acelaşi nume – Toy.

9.  În 1838, Edgar Allan Poe publica cartea Aventurile lui Gordon Pym. În carte este vorba despre patru bărbați blocați în ocean, după ce barca lor s-a scufundat. Pentru a supraviețui, ei l-au omorât și mâncat pe cel mai tânăr dinte ei, pe nume Richard Parker. Patruzeci și șase de ani mai târziu, un vapor numit Mignonette eșuează în largul oceanului. Cei patru marinari, pentru a supraviețui, l-au omorât și mâncat pe cel mai tânăr, numit Richard Parker.

10. Regele Umberto I lua cina în Monza, Italia, când a descoperit că seamănă izbitor de mult cu proprietarul restaurantului în care se afla. Începând să discute, cei doi au aflat următoarele: se născuseră în aceeaşi zi a aceluiaşi an, adică 14 mai, 1844; se născuseră în acelaşi oraş; ambii aveau neveste pe nume Margherita; proprietarul îşi deschisese restaurantul exact în ziua încoronării regelui.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>