Călătorește, Descoperă

Cele mai bine păzite locuri din lume

Distribuie articolul pe:

 

Există numeroase locuri în lume despre care se cunosc foarte puţine lucruri, locuri în care turiştii nu au acces. Unele dintre acestea pot fi văzute doar în filmele de la Hollywood, altele sunt doar subiectul legendelor. Iată care sunt cele mai bine păzite locuri de pe Pământ.

1. Mezhgorye

Mezhgorye

Mezhgorye, Rusia, este un oraș închis, înființat în 1979, despre care se crede că găzduiește oamenii care lucrează la baza secretă de pe muntele Yamantaw, cel mai înalt din sudul munților Urali. Se znoveşte că muntele Yamantau are legatură cu expresia „Mâna Moartă”. Mai exact, cu puterea de comandă nucleară şi sistemul de control al rachetelor strategice. Conform guvernului rus, aici există o mină, trezorerie națională și depozit de mâncare, însă mulți cred că aici a fost construit și un buncăr pentru conducătorii statului. Aici staţionează 24 din 24 de ore două batalioane, pentru a ţine la distanţă curioşii.

2. Zona 51

zona 51

Zona 51 din Nevada, Statele Unite, este una dintre cele mai misterioase din lume. Deşi se spune că este vorba doar despre o instalaţie militară, conspiraţiile abundă. Unele voci susţin că anume aici americanii efectuează cercetări ale armelor nucleare, în timp ce alţii spun că se produc diferite experimente asupra extratereştilor.

3. Arhivele secrete ale Vaticanului

vatican

Cea mai bine pazită instituţie din tot statul papal este Biblioteca Vaticanului. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au menirea de a ascunde informaţii despre scandaluri în care au fost implicate personalităţi importante, secrete şi descoperiri dintre cele mai şocante, toate păstrate în siguranţă de-a lungul a secole de tăcere şi discreţie. Se spune că pot intra doar cercetătorii care au un scop întemeiat şi doar cu permisiunea Papei. Chiar dacă cercetătorii au acces la arhive încă din 1881, acestea rămân închise pentru public.

4. Banca Rezervelor Federale din New York

Federal_Reserve_Bank_of_New_York

Adăposteşte aproximativ un sfert din aurul existent în lume şi este o adevărată cetate modernă. Clădirea are 80 de metri înălţime, iar construcţia coboară în subteran până la 50 de metri. În ciuda faptului că este păzită cu cele mai sofisticate dispozitive de pe planetă, au existat şi temerari care au crezut că pot învinge sistemul. În octombrie 2012, un tânăr de 21 de ani a fost arestat, fiind suspectat că a vrut să arunce în aer Rezervele Federale, prin detonarea unei bombe de 450 kg. În timpul procesului el a pledat “vinovat” şi a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

5. Clubul 33

club 33

Din 1967 Walt Disney a simţit nevoia să deschidă un loc special unde să bine dispună sponsorii şi alţi oaspeţi. După moartea sa, cei de la Disney Land au hotărât să transforme Clubul 33 într-unul destinat exclusiv membrilor speciali şi invitaţilor lor. Clubul este situat în inima Pieţei New Orleans, la Disney Land. Aici au acces doar persoane foarte importante. Lista de aşteptare pentru înscriere este completată deja pentru 10 ani înainte.

6. Depozitul de aur al Băncii Angliei

aur

Pivnițele băncii naționale ale Marii Britanii au fost construite special pentru a înmagazina rezervele de aur. În interiorul zidurilor sale, care rezistă bombardamentelor aeriene, se află peste 4.600 de tone de aur. Accesul în interior se face numai pe baza recunoaşterii vocii, dar suplimentar există şi alte caracteristici complexe de securitate. Toți angajații de aici lucrează în condiții stricte de confidențialitate. Cantitatea de aur depozitată aici era estimată în februarie 2012 la 156 miliarde lire sterline.

7. Moscova. Metroul 2

metrou 2

Rusia are un sistem de linii de metrou paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Se presupune că a fost construit în timpul lui Stalin. Lungimea Metroului 2 se zvoneşte că ar depăşi-o pe cea a celui public. Se spune că ar avea patru linii şi are o adâncime de la 50 până la 200 de metri şi că face legătura între Kremlin şi cartierul Serviciului General de Securitate, aeroportul Vnukovo 2 şi un oraş subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanţă naţională. În 1994, mai mulţi muncitori care au săpat în zonă au găsit accidental urme ale sistemului subteran. Cu toate acestea, nu au fost făcute publice mai multe informaţii.

8. Camera 39

Kim Jong II

Aparută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizaţii din lume. Misiunea ei: să obţină susţinere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită că ar scoate fonduri din contrafaceri şi contrabandă cu droguri şi arme. Banii sunt folosiţi de Kim, potrivit experţilor, numai ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt şi să păstreze controlul asupra ţării. Camera 39 se bănuieşte că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

9. Marele Altar Ise

Ise

Marele Altar Ise este considerat unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeiţei Soarelui, este cunoscut încă din anul 4 î.H. Altarul adăpostește oglinda magică şi este dărâmat şi reconstruit o dată la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte şi reînnoire a naturii. Acest obiect aparține conducătorului statului și doar familia lui poate avea acces la el.

10. Menwith Hill

Menwith Hill

Este un loc cunoscut pentru legăturile cu reţeaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este situată lângă Harrogate în nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare staţie de monitorizare electronică din lume, care deserveşte atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât şi Statele Unite. Aici este cheia reţelei mondiale de supraveghere electronică şi spargerea codurilor secrete, adică „hacking”.

 

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>