Familie, Pentru Ea

Cearcănele! Cateva remedii naturiste care te scapă de această problemă

Distribuie articolul pe:

 

Cearcănele, zonele vineţii de sub ochi care ne întunecă privirea şi ne răpesc din strălucire, au o mulţime de cauze la bază.

Oboseala continuă, expunerea îndelungată la soare, alimentaţia săracă în fier, vitamina K şi vitamina B12, fumatul, cofeina, deshidratarea, stresul, bolile endocrine şi afecţiunile hepatice sau renale pot favoriza înnegrirea zonei de sub ochi.

Iată câteva tratamente naturale cu care poţi combate cearcănele:
Lapte
Înmoaie discuri de vată în lapte şi aplică-le pe zona de sub ochi. Acidul lactic din lapte va ajuta la reducerea culorii închise a cearcănelor şi la dezumflarea zonei.

Comprese reci
Aplică pe ochi timp de 5 minute o mască pentru ochi pe care ai umplut-o în prealabil cu apă şi ai lăsat-o la frigider.

O alternativă ar fi să laşi la frigider două linguri peste noapte. Aşează-le dimineaţa pe ochi până încep să se încălzească. Fă acest lucru timp de 2 săptămâni şi vei observa diferenţa.

 

Ulei de migdale
Uleiul de migdale este un ingredient preţios pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Bogat în vitamina E, dar şi în grăsimi sănătoase, magneziu şi calciu, uleiul de migdale poate trata eficient cearcănele. Tot ce trebuie să faci este să aplici câteva picături de ulei pe zona de sub ochi şi să-l masezi uşor până ce se absoarbe aproape total în piele.
Repetă tratamentul timp de o lună, în fiecare seară, înainte de culcare, pe pielea perfect demachiată. Uleiul de migdale se îndepartează dimineaţa, cu apă rece.

Felii de cartofi cruzi şi castraveţi
Leacurile de înfrumuseţare ale bunicii dau roade şi astăzi, aşa că dacă te confrunţi cu cearcăne şi vrei să scapi de ele, aplică feliile de castraveţi sau cartofi pe ochi timp de 10-15 minute. Clăteşte-te apoi cu apă.
Pe lângă faptul că vei uita de cearcăne, iţi vei simţi ochii mult mai odihniţi.

Tratament cu roşii
Roşiile au licopen, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Pentru acest tratament, împotriva cearcănelor, ai nevoie de 1 roşie, 1 lingură de suc de lamâie, 1 praf de făină de năut şi 1 praf de turmeric.
Mixează ingredientele într-un blender, până obţii o pastă, apoi aplic-o pe zona de sub ochi. După 20 de minute, clăteşte masca. Repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână până când scapi de cearcăne.

Albuşul de ou
Albuşul de ou poate reduce inflamaţiile şi stimulează circulaţia sângelui la nivelul pielii. Pentru a scăpa de cearcăne şi de pungile de sub ochi, aplică un albuş de ou, bătut bine, pe zona afectată şi lasă-l să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte-ţi apoi faţa cu apă călduţă.

 

Sursa:www.ele.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>