Casă, Casă și grădină

Ce trebuie să ştii când cumperi hota pentru bucătărie

Distribuie articolul pe:

hota

Hota este mai mult o necesitate decât un accesoriu pentru bucătărie.. Ea contribuie la eliminarea eficientă a mirosurilor de mâncare, îndepărtează aburul care poate penetra pereţii şi crea mucegai şi captează microbii din aer. Tot datorită ei nu veţi mai fi nevoiţi să deschideţi geamul şi să vă treziţi cu insecte sau praf în mâncare. Iată ce trebuie să ştiţi despre hotă înainte de a vă achiziţiona una.

Tipurile de hote de bucătărie. Există mai multe tipuri de hote de bucătărie: cu evacuare naturală sau cu filtrare şi reciclare a aerului. Primul tip de hotă captează şi elimină aerul printr-un tub de evacuare, drept care implică montarea cât mai aproape de o fereastră (în acest fel, tubul inestetic nu va ocupa un spaţiu foarte mare). Hota cu filtrare captează aerul şi îl trece prin filtre de cărbune activ, eliminând astfel umezeala şi posibilii agenţi patogeni.
De asemenea, pe lângă o hotă de bucătărie de sine stătătoare, mai poţi opta pentru o hotă incorporabilă. Un aparat electrocasnic de acest fel poate fi introdus, spre exemplu, într-o piesă de mobilier din partea superioară a bucătăriei.

Dimensiunea. Pentru a da randamentul la care orice gospodină se aşteaptă, hota trebuie să aibă o dimensiune cel puţin egală cu suprafaţa aragazului. Dacă este puţin mai mare, este cu atât mai bine, dar în nici un caz nu trebuie să fie mai mică.

Zgomotul ventilatorului. Cu cât dai hota la o treaptă mai mare, cu atât face mai mult zgomot, cel puţin în cazul hotelor clasice. Acest lucru te determină să nu foloseşti hota la capacitatea maximă sau să găteşti mâncarea la foc foarte mic ca să nu faci fum mult, abur sau miros. Discută cu un expert atunci când alegi hota, asta dacă nu vrei să o păstrezi doar de decor în bucătărie.

Distanţa la care este situată hota. Distanţa ideală la care trebuie aşezată hota faţă de aragaz este 65-70 cm. Astfel şi aburii vor fi absorbiţi cum trebuie, dar şi hota va fi protejată de căldura în exces degajată de aragaz.

Capacitatea de absorbţie. Un aspect foarte important în procesul de selecţie a celei mai potrivite hote de bucătărie este capacitatea de absorbţie sau aspirare, măsurată în metri cubi pe oră. De regulă, o hotă va funcţiona în parametri optimi atunci când capacitatea sa de absorbţie va fi mai mare decât volumul bucătăriei.

Filtrele ventilatorului. Hota de bucătărie poate avea mai multe tipuri de filtre, materialul acestora condiţionând frecvenţa înlocuirii şi modalitatea de îngrijire. Astfel, hota poate fi prevăzută cu filtre de hârtie, filtre metalice sau filtre de cărbune activ. Dacă primele trebuie schimbate la fiecare 3-4 luni, cele metalice, destinate hotelor cu evacuare naturală, pot fi spălate (o dată la 2 luni). Nu în ultimul rând, cele cu cărbune activ sunt folosite în cazul hotelor cu filtrare şi reciclare a aerului şi trebuie înlocuite odată la 4 luni.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>