Familie, Pentru Ea

Ce înseamnă marcajele BB, CC, DD și PP de pe ambalajele cremelor

Distribuie articolul pe:

   Cremele BB au apărut în comerț abia câțiva ani în urmă, dar deja sunt pe placul multor femei. Au fost create de dermatologii germani în calitate de produse care regenerează pielea. Aceste creme au proprietăți de mascare și de îngrijire a pielii. Ulterior, au apărut și creme cu astfel de marcaje CC-, DD-, PP- și chiar EE.

1. Crema BB

   Denumirea acestei creme se descifrează ca „beauty balm” sau blemish balm, adică balsam pentru frumusețe sau balsam de mascare. Ea creează un înveliș de protecție și se potrivește pentru orice sezon. Hidratează la fel ca o cremă hidratantă calitativă, de aceea senzația este de parcă ai aplica o astfel de cremă, iar nu un fond de ten lichid.
   Crema BB înlătură iritațiile, inflamațiile, uniformizează culoarea pielii și înlătură petele. Este o bază perfectă pentru machiaj, maschează defectele și protejează de razele soarelui. Nu se recomandă renunțarea la produsele de îngrijire în favoarea cremelor BB.
   Hidratează pielea, înlătură iritațiile, însă nu poate înlocui produsele de îngrijire a pielii. Crema BB se potrivește pentru orice tip de piele.

2. Crema CC

   După succesul cremei BB a apărut și crema CC sau color control (controlul culorii). Scopul acesteia este mai restrâns, ea corectează culoarea. Aceasta a fost creată pentru a acoperi aspectul galben și roșu al pielii feței. De aceea, textura cremei CC se deosebește foarte mult de cea a cremei BB. Această cremă este mai ușoară și este mai simplu de folosit.
   Crema CC are în componența sa particule de dispersare a luminii, aceasta face pielea mai luminoasă, îi redau prospețime și o textură uniformă. Sunt ușoare. Conține filtre SPF și antioxidanți, dar acestea nu fac produsul mai greoi. Crema CC nu se potrivește pentru pielea grasă și problematică.

3. Crema DD

   A fost inventată încă o cremă în ordine alfabetică – crema DD. Ea redă protecție și îngrijire. Abreviatura DD înseamnă daily defense sau dynamic do-all (protecție zilnică sau meșter pentru toate).
   Crema DD conține un coeficient înalt de protecție împotriva soarelui și a radicalilor liberi. Este o variantă perfectă pentru femeile ce locuiesc în megapolisuri. Însă nu o folosiți în exces, deoarece poate bloca porii. Crema DD se potrivește pentru pielea care este în proces de îmbătrânire.

4. Crema PP

   Pink perfect (perfecțiune roză) sau crema PP este o bază pentru machiaj. Particulele de silicon din componența cremei înlătură toate defectele pielii, îmbunătățește relieful, netezește ridurile, cicatricele și micșorează porii. Pielea devine netedă și uniformă. Nu vă speriați de culoarea roz intens a cremei.
   Aplicată pe piele ea devine transparentă și neobservată. Nu uitați să curățați și să hiratați pielea în prealabil. După aplicarea cremei PP puteți aplica un strat de fond de ten obișnuit.
   Crema PP se potrivește pentru orice tip de piele, deși nu se folosește drept produs de sine stătător.

5. Crema EE

   Extra exfoliation (extra exfoliere) sau crema EE. Aceasta reînnoiește și exfoliază celulele de piele moartă, protejează de acțiunea soarelui, hidratează, redă strălucire și o culoare ușoară. Unele dintre ele îmbină funcția de protecție de razele ultraviolete și de luptă împotriva acneei. Crema EE nu se potrivește pentru utilizare frecventă și nu se recomandă pentru pielea sensibilă.
   Acest produs este creat pentru cele care au o piele fără luciu și plină de pete negre. Unele creme EE cu efect de iluminare se vor potrivi pentru amatoarele de bronz. Crema poate acoperi parțial petele pigmentare.
 

  Avantajul acestor produse este că nu pot fi confundate în culoare, deoarece ele se modifică după culoarea pielii. Se recomandă înlăturarea cremelor cu produse care conțin uleiuri.

Sursa: http://perfect-ask.com

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>