Citește, Divertisment

Cărți recomandate de citit seara

Distribuie articolul pe:

   

   Vă prezentăm titlurile a 5 cărți și o scurtă prezentare a fiecăreia, recomandate de bibliocarti.com pentru a fi citite seara înainte de culcare.
1. Înainte să adorm – S.J.Watson
   Ne definim prin amintirile noastre. Dar dacă ne-am trezi brusc fără ele?
   Dacă am uita dintr-odată cum ne cheamă, cine suntem, de unde venim, pe cine iubim?
   Viaţa Christinei, o scriitoare de 47 de ani, pare a fi ştearsă cu buretele. În fiecare dimineaţă se trezeşte crezând că e mai tânără cu 20 de ani, până ajunge faţă-n faţă cu oglinda, care-i arată toate grijile şi experienţele sale tatuate pe tenul plin de riduri şi pe trupul bătrân, care a depăşit de mult floarea vârstei. În ciuda faptului că are un soţ pe nume Ben, care îi relatează zilnic despre căsnicia şi fiul lor (despre care spune că a murit în Afganistan), despre presupusul accident prin care a trecut, despre boala care o macină zi de zi, Christine se simte mereu singură. Singură şi străină în propria sa casă, în propria ei viaţă.

2. Floare de noapte, floare de bar – Lea Jacobson
   Lea, o tânără pasionată de limba japoneză şi cultura niponă, abia ieşită de pe băncile facultăţii, pleacă în Japonia pentru a lucra la o grădiniţă, ca profesoară de engleză. După ce începe să se simtă constrânsă de regulile familiei în a cărei casă locuieşte şi e concediată de la grădiniţă din cauza indiscreţiei unui psihiatru, se vede nevoită să-şi găsească un nou loc de muncă. Devine hostess într-un bar din Tokyo, unde lucrează noaptea, străduindu-se să le facă pe plac bărbaţilor japonezi abrutizaţi de munca de peste zi şi să-i distreze. Aceştia cheltuie sume fabuloase pentru a se bucura de compania unor fete frumoase, dar pe care nu au voie să le atingă. Le cumpără băuturi, flirtează, cântă karaoke împreună şi se lasă purtaţi într-o lume a fanteziei erotice, eliberându-se temporar de rigorile imposibile ale societăţii japoneze. Pare o muncă uşoară, însă eforturile de a părea perfectă şi de a fi constant atentă la nevoile clientului, străduinţele de a vrăji şi de a păstra bărbaţii prinşi în mreje (căci mai mulţi clienţi atraşi înseamnă un bonus substanţial), regulile rigide impuse de patronul localului o epuizează emoţional pe Daisy (pseudonimul Leei).

3. O dată pentru totdeauna – Judith McNaught
   Cartea a apărut în anul 1987 şi îi are ca protagonişti pe Marchizul Jason Fielding şi pe contesa Victoria Seaton, acţiunea desfășurându-se în anul 1818.
Deşi toate cărţile lui Judith McNaught pe care le-am citit până acum se bazează pe aceeaşi temă sau stereotipuri, nu voi putea spune niciodată că O dată pentru totdeauna a fost plictisitoare ori măcar clişeică. Masculul alfa, destul de înaintat în vârstă, cu prea multă experienţă amoroasă cu femei nepotrivite, trădat de atâtea ori încât nu mai are încredere nici măcar un strop în sexul frumos, ajunge printr-un amalgam de situaţii să întâlnescă fiinţa diferită de toate cele de dinainte. Va întâlni fata cu ochi verzi, ori albaştri, încăpăţânată, ce îndrăzneşte să-i nesocotească ordinele şi dorinţele, dar mai frumoasă ca oricare alta, virgina care îl face râdă mai mult ca niciodată, jovialitatea, candoarea şi viaţa întruchipate. Dacă la început o urăşte de moarte, în final va ajunge să o iubească mai presus de orice, iar perspectiva de a rămâne alături de ea până la capăt e cea mai frumoasă.

4. Cincizeci de umbre – E.L. James Trilogie
   Pentru nimeni, probabil, nu mai e un secret faptul că trilogia Cincizeci de umbre de E. L. James reprezintă un roman erotic copleşitor şi un bestseller care a scandalizat SUA. Se mai consideră că romanul face parte din „pornografia pentru mame”. Apărut în anii 2011-2012 şi fiind constituit din 3 volume, acesta a avut un succes nebun în rândul femeilor. Autoarea a postat inţial povestea pe un site al fanilor cărţii  Amurg  unde a avut o audienţă orbitoare. În scurt timp trilogia a fost vândută sub formă electronică şi printată în câteva zeci de milioane de copii, fiind declarată cea mai rapid vândută serie de cărţi din lume.

5. Magie întunecată – Philip Kerr
   Christopher Ellis, naratorul și apropiatul lui Newton, așa cum am spus mai sus, își începe relatarea evenimentelor stranii și întunecate cu momentul angajării sale în slujba custodelui, în perioada Marii Rebateri a Monedei, perioadă în care falsificatorii de monede amenință să ruineze economia britanică șubrezită în urma numeroaselor războaie cu Franța. Patru crime însoțite de elemente de ocultism și mesaje încifrate și produse în condiții cel puțin ciudate îl fac pe Newton să aloce toate resursele sale dezlegării lor și evitării izbucnirii unui conflict între Monetărie și Gardă; mai ales că între Gardă și Monetărie există tot timpul disensiuni din cauza faptului că trebuie să-și împartă autoritatea și teritoriul în Turnul Londrei.

Sursa: bibliocarti.com

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>