Business

Cărţi de afaceri care merită citite

Distribuie articolul pe:

carti

Mediul de afaceri este un mediu dinamic, în care trebuie să te adaptezi repede. Nu îţi poţi permite să pierzi timp, mai ales dacă te confrunţi cu o concurenţă puternică.

Dacă alegi să te educi, o să ai numai de câştigat. Dacă crezi că educaţia este scumpă, atunci să vezi cât te va costa ignoranţa ta.

Carţile de business sunt o constantă sursa de inspiraţie şi motivare pentru mulţi dintre managerii mai tineri sau mai experimentaţi.
În continuare urmează o listă de cărţi pe care ai putea să le citeşti şi care te-ar ajuta să depăşeşti majoritatea obstacolelor din drumul tău către succesul în afaceri.

1. Blue Ocean Strategy de W. Chan Kim – este o carte despre strategie de afaceri şi cum să creezi şi să deserveşti noi pieţe, fără a fi preocupat de concurenţă.

2. Business Model Generation de Alexander Osterwalder – este o carte despre modelele de business ale viitorului, reprezintă o sinteză a sute de răspunsuri din partea consultanţilor pe planuri de afaceri din toată lumea

3. Crush It! de Gary Vaynerchuk – este o carte adresată celor care au pasiuni pe care ar vrea să le vadă transformate în afaceri, Gary te învaţă cum s-a folosit de social media şi o cameră video ca să vândă vin în valoare de milioane de dolari.

4. Drive de Daniel H. Pink – este o carte despre resursele umane şi care prezintă o nouă paradigmă de a influenţa oamenii ca să lucreze cu plăcere şi cu dedicare.

5. Getting Things Done de David Allen – este cea mai populară carte de Time Management şi reprezintă una dintre cele mai utile filosofii de productivitate.

6. Excelenţa în afaceri de Jim Collins – este una dintre cele mai populare cărţi de afaceri din toate timpurile şi reprezintă concluzia unui studiu de 5 ani de zile asupra a 1400 de companii fantastice.

7. Guerrilla Marketing de Jay Conrad Levinson – reprezintă biblia de marketing a afacerilor mici şi mijlocii, reprezentând un manual care a ajutat multe IMM-uri să supravieţuiască şi să crească.

8. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influenţi de Dale Carnegie – este un ghid de relaţii interpersonale şi de bun simţ care te poate ajuta sa construieşti relaţii valoroase şi să te faci plăcut.

9. Totul despre psihologia persuasiunii de Robert B. Cialdini – prezintă mecanisme psihologice care pot influenţa persoane sau mulţimi de oameni.

10. Innovation and Entrepreneurship de Peter F. Drucker – scrisă de cel mai citat autor de business al tuturor timpurilor şi omul care a influenţat gândirea a milioane de oameni de afaceri din toată lumea.

11. Making Ideas Happen de Scott Belsky – este o carte recomandată celor care au multe idei, dar găsesc dificultăţi în a le implementa, această carte are scopul de a scurta drumul de la generarea unei idei – la implementarea ei.

12. Maverick: The Success Story Behind the World’s Most Unusual Workplace de Ricardo Semler – reprezintă o carte despre cum să creezi un loc de muncă potrivit pentru angajaţii tăi, astfel încât ei să fie mai implicaţi activitatea companiei şi să se dedice ei.

13. Ready, Fire, Aim de Michael Masterson – este o carte care vorbeşte despre strategii de creştere a afacerilor sau de impulsionare a afacerilor care se află deja într-o pantă de creştere.

14. Steve Jobs de Walter Isaacson – reprezintă biografia autorizată a lui Steve Jobs, o carte care te poate învăţa foarte multe despre leadership şi despre focus în afaceri.

15. Cele 22 de legi imuabile ale marketingului de Al Ries & Jack Trout – reprezintă un ghid de legi ale marketingului care te vor ajuta să înţelegi mai bine de ce unele lucruri merg cum merg.

16. Cele 7 deprinderi ale oamenilor eficace de Stephen R. Covey – este o carte care a impulsionat şi influenţat stilurile managerilor şi team leaderilor din întreaga lume, reprezintă o biblie de schimbare a paradigmei din om reactiv în om proactiv.

17. Realitatea în afaceri de Guy Kawasaki – este o carte extrem de interesantă despre felul în care afacerilor pornesc şi cresc. Este un ghid pragmatic despre lucrurile care contează de obicei în afaceri.

18. Mitul întreprinzătorului de Michael E. Gerber – este o carte ce poate ajuta antreprenorii care sunt prinşi în afacerea lor, care nu poate funcţiona fără ca ei să fie acolo.

19. Inovaţia ca soluţie în afaceri de Clayton M. Christensen – reprezintă una dintre cele mai populare cărţi scrise pe tema inovaţiei şi cum ajunge aceasta să fie creată în interiorul unei companii.

20. Manager la minut de Ken Blanchard – este o carte foarte simpatică, care te poate ajuta să îţi rezolvi probleme punctuale de management al resurselor.

Sursa: 1cartepesaptamana.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>