Curiozități, Descoperă

Binecunoscuta insulă Cipru ar putea fi fostul oraș Atlantida

Distribuie articolul pe:

^AFCC9DCF2F0718EB93613BE10CA2710873448D3DA8C9633318^pimgpsh_fullsize_distr   

   Orașul pierdut, Atlantida, este una dintre cele mai vechi și mai bine cunoscute mistere din toate timpurile. Încă din anul 360 î.Hr. filozoful antic Platon a vorbit despre civilizația pierdută în mai multe scrieri. Aici se menționează faptul: că insula a fost înghițită de mare este doar un mit, care a fost scris pentru a supraviețui istoria Atlantidei de-a lungul generațiilor.    Sunt aproape 2400 de ani de când Platon a scris despre Atlantida, dar mulți exploratori și oamenii de știință încă sunt în căutarea acestei civilizații pierdute. Cercetările au condus la un număr mare de locații considerate a fi pământul dislocat de bogății, dar un singur loc familiar pare să aibă dovada cea mai convingătoare: Cipru.
   Peisajul actual al Ciprului seamănă îndeaproape cu vârful unui munte de pe o insulă mult mai mare, care ar fi putut fi o dată deasupra mării. Platon a descris Atlantida, ca fiind o insulă foarte mare și de munte, și care s-ar fi scufundat din cauza unui eveniment dezastruos. Din moment ce oceanele Pământului, în general, nu fluctuează suficient pentru a scufunda o întreagă insulă, ar trebui ca Atlantida să fi existat într-un loc în care un dezastru natural poate declanșa inundații catastrofale. Marea Mediterană, în care se află Ciprul, se crede că a apărut de la un bazin mare care a fost inundat. Chiar dacă unii geologi nu sunt deacord, există dovezi sonore, care pot fi interpretate în acest sens, într-un bazin foarte apropiat de insula Cipru.
   Deci, în timp ce misterul este încă departe de a fi descoperit, se pare că Atlantida sa fie chiar sub ochii noștri!

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>