Familie, Sănătate

Apa pe stomacul gol – un miracol al sănătăţii

Distribuie articolul pe:

apa coperta

Este o practică populară în Japonia, de a bea apă la prima oră, imediat cum te-ai trezit. Japonezii cred că acest obicei are numeroase beneficii asupra sistemului digestiv şi circulator, iar studiile cercetătorilor americani au confirmat acest lucru. Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin doi litri de apă pe zi pentru a fi mereu hidrataţi şi sănătoşi, dar dacă bei apă dimineaţa pe stomacul gol, imediat ce te-ai ridicat din pat, orgasnimul tău se va simţi foarte bine.

Dacă vrei să te simţi mai bine, iată cum trebuie să procedezi:

– după curăţarea cavităţii orale este indicat să bei un pahar mare cu apă la temperatura camerei sau uşor călduţă – apă fără fluor sau apă de izvor;

– fă-ţi igiena obişnuită în continuare, dar nu mânca şi nu bea nimic altceva;

– după 45 de minute, ia micul dejun;

– după prima masă a zilei, mai aşteaptă 2 ore până la o altă gustare sau masă.

Woman Drinking Water

Este bine ca apa să fie nici caldă, dar nici rece. Dacă, totuşi, temperaturile de afară te obligă să consumi apă rece, trebuie să ştii că ea are proprietatea de a întări ceea ce tu consumi, iar aceasta va îngreuna digestia. Se recomandă astfel ca apa băută de dimineaţă să aibă o temperatură normală, iar cea de după fiecare masă să fie caldă, pentru o bună digestie.

Iată șase avantaje ale obiceiului, potrivit doctorulzilei.ro:

1. Ajută la digestie. Apa caldă pe stomacul gol stimulează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

2. Combate constipaţia. Constipația este o tulburare digestivă care apare de obicei din cauza lipsei de apă din organism. Apa caldă dimineaţa stimulează mişcările intestinale, ajutând astfel la eliminarea normală şi uşoară a resturilor alimentare.

3. Ameliorează durerile. Apa caldă este unul din cele mai bune remedii naturale pentru durere. Ajută la combaterea durerilor de stomac, de cap şi menstruale, dar şi în cazul altor crampe, stimulând fluxul sanguin.

apa14. Ajută la slăbit. Apa caldă stimulează metabolismul, care va arde mai multe calorii. În acest caz, pentru completarea dietei, este ideală asocierea apei calde cu o lămâie stoarsă în pahar. Pe lângă dizolvarea ţesutului adipos, fibrele din lămâie vor controla şi senzaţia de foame.

5. Îmbunătăţeşte circulaţia. Elimină toxinele, relaxează mușchii, ceea ce ajută la creşterea fluxului sanguin.

6. Combate îmbătrânirea prematură. Toxinele din corp sunt responsabile cu îmbătrânirea prematură, dar apa caldă ajută la eliminarea lor şi redă astfel elasticitatea pielii.

În funcţie de problemele de sănătate pe care le ai, această terapie este recomandată conform informaţiilor de mai jos, cu pauze de o lună de zile între cure.

Bolile tratate prin dieta japoneză cu apă:

  • Dacă suferi de hipertensiune arterială – cura cu 4 pahare pe stomacul gol este recomandată 30 de zile;
  • Dacă suferi de gastrită: 10 zile;
  • Dacă suferi de ulcer – 15 zile, însă trebuie asociat tratament specific, recomandat de medic;
  • Dacă suferi de constipaţie – 10 zile;
  • Dacă ai tuberculoză – 90 de zile (plus tratamentul medical urmat cu stricteţe);
  • Cancer: 180 de zile;
  • Artrită: 3 zile/săptămână;
  • Diabet – 10 zile.

Medicii susţin că acest tratament nu are efecte secundare. În plus, pentru efecte şi mai bune, atât chinezii, cât şi niponii preferă să bea apă călduţă, care şi arde grăsimile.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>