Știri

Află cum ne afectează schimbarea orei!

Distribuie articolul pe:

ceas

Trecerea la ora de vară! Află cum ne afectează schimbarea orei!

În ultimul weekend al lunii martie se va face trecerea la ora de vară. Astfel, ziua de 29 martie va deveni cea mai scurtă din an, pentru că ceasul se va da cu o oră înainte (ora 3:00 va deveni ora 4:00).

Ce efecte pot apărea la trecerea la ora de vară…
Trecerea la ora de vară poate provoca tulburări ale somnului, pierderea poftei de mâncare sau pierderea capacităţii de muncă şi concentrare.

Pentru a evita astfel de neplăceri, specialiştii ne recomandă ca sâmbătă seara să ne culcăm cu o oră mai târziu sau duminică dimineaţa să ne trezim mai devreme.

Scurt istoric

Trecerea la ora de vară i se atribuie politicianului Benjamin Franklin. Totul a pornit de la ideea de a face economie de lumânări, sugerând oamenilor să se trezească cât mai devreme dimineaţa, pentru a se bucura mai mult timp de lumina naturală.

Prima ţară care a adoptat trecerea la ora de vară este Germania, care a luat această decizie în 1916, după care au urmat Marea Britanie, Belgia şi Danemarca.

Sursa: www.ele.ro

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>