Familie, Sănătate

Adevărul despre salata creaţă

Distribuie articolul pe:

salata creata

Salata creaţă este de fapt înrudită cu varza cunoscută de noi, dar care are culoarea verde, ceea ce o face să arate ca o salată. Deşi este bogată în vitamine şi minerale, dar experţii avertizează că poate cauza balonare, probleme cu glanda tiroidă şi chiar probleme cardiace.

Susţinătorii ei afirmă că această salată este un super-aliment pentru că are foarte multe vitamine, fibre şi proteine. Are, de asemenea, doar 50 de calorii pe suta de grame şi zero grăsimi. În acelaşi timp, experţii atrag atenţia că această super-salată poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroidă şi chiar probleme cu inima.

Experţii în sănătate au explicat că pentru unele persoane care nu au nevoie de vitamina K această salată nu este deloc indicată, mai ales dacă se iau anti-coagulante. De asemenea, nivelul ridicat de potasiu poate avea efecte negative importante precum balonarea sau alte probleme digestive întrucât salata creaţă este greu de digerat.

Potasiu este necesar în organismul nostru, însă dacă nivelul este prea ridicat vor apărea şi problemele de sănătate, în special în cazul persoanelor care suferă de diverse boli de rinichi sau inimă.

Alţi specialişti afirmă că salata creaţă poate cauza hipotiroidism sau tiroida “leneşă”, adică este o afecţiune în care glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni tiroidieni.

Sursa: perfecte.md

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>