Casă și grădină, Grădină

5 lucruri care trebuie de făcut în grădină în Aprilie

Distribuie articolul pe:

gradina

A venit primăvara şi e timpul să pregătim grădina pentru un nou an. Sunt atâtea de făcut în fiecare colţ al grădinii, în luna aceasta, încât este dificil să îţi dai seama de unde ar trebui să te apuci.Dacă nu ştii care sunt primele lucruri cu care să începi îngrijirea, citeşte în continuare un mic îndreptar în lumea grădinăriei pentru luna aprilie.

Refacerea gazonului

Acum e momentul perfect pentru refacerea gazonului care a avut de suferit din cauza ninsorilor şi ploilor.De asemenea, este timpul potrivit pentru a scoate zonele de iarbă moartă şi a supraînsămnţa gazonul. Se recomandă de folosit cam o jumătate de kilogram de sămânţă de calitate bună pentru fiecare 28 de metri pătraţi de gazon. Totodată, se aplică un fertilizant de primăvara pentru gazon care va înviora gazonul şi va îmbunătăţi unformitatea culorii şi aspectul său.

Plantarea şi tunderea arbuştilor

Până la jumătatea primăverii se mai pot planta arborii şi arbuştii. Trebuie de făcut şi toaleta copacilor existenţi. Aceasta este necesară pentru a li se forma o coroană destul de frumoasă, dar şi pentru înlăturarea crengilor uscate ca ramurile acestora să poată lua contact direct cu razele solare.

Plantarea bulbilor şi divizarea plantelor perene

În aprilie se plantează bulbii plantelor care vor înflori la vară, cum ar fi dalia, gladiolele, crinii etc. Tot acum se pot planta plante parfumate precum trandafiri, iasomie, liliac, levănţică. Deasemenea, e timpul potrivit pentru semănarea florilor ca gălbenele sau ochiul boului. Încă un lucru important care se face în această perioadă este divizarea plantelor perene, ca de exemplu, margaretele, crizantemele,brumărelele, irişii.

Plantarea pomilor fructiferi

În aprilie este indicat să se planteze pomii fructuferi şi tufele de zmeură. Acestea preferă  zonele mai însorite. Spre sfârşitul lunii aprilie, când nu se mai aşteaptă îngheţuri, se pot îngriji şi capşunii.

Alte mărunţişuri

Pentru ca totul să fie ca la carte trebuie de făcut şi puţină ordine în grădină. De aceea, este necesar de strâns toate frunzele uscate sau obiectele nefolositoare şi de reparat şi vopsit gardul dacă este necesar.

Distribuie articolul pe:

You Might Also Like

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>